Blogginlägg

Slask och halka

 

Denna helg är det riktigt strunt väder, snöslask och regn.. Så tråkigt och hundarnas pälsar blir så smutsiga. Tack och lov för att de har bra pälsar vilket gör att de torkar snabbt och smutsen ramlar av. 

Förra helgen hade vi trevligt besök av en familj som ville träffa hundarna och veta lite mer om den planerade kullen. Så trevligt att få träffa människor som man kan sitta länge med och bara prata hund.

Idag skulle jag ta alla pälsarna och kloklippning men jag lyckade ramla omkull i morse och har så ont i armen. Jag lyckades slå i samma axel som i somras när jag cyklade omkull. Så nu blir det vila under helgen och ta nya tag nästa vecka.

Nästa helg ska jag och Stella ut och vänstervarva igen. Hoppas få träffa många fina schappar :)

Här kommer lite bilder från en skogspromenad häromdagen då det fortfarande var fin snö ute. Man ser knappt vad som är vad. Men det är glad och lyckliga hundar som kan få springa fritt ute i snön.

20190207_113132

20190207_113300 (1)

Resized_20190207_110803_7195

Vi hörs snart

Linda


Silas

Sally har inte börjat löpa ännu. Hon kissar ofta och mammas hund reagerar lite på henne. Så kanske det är på gång snart... Borde bli i februari.

Förra veckan var vi och röntgade Stella och idag kom svaret- fri på både armbågar och höfter!
Så skönt att veta att allt är bra,  för man vet aldrig..

Fick häromdagen lite bilder på Silas, blivande pappan. Han väntar och väntar på fina Sally 

    IMG_6770   IMG_6786

 

IMG_6751

 

Hörs snart!

Linda


Rallylydnad

För någon vecka sen så var jag och Stella och tävlade dubbla klasser i rally. Hon gick så fint första rundan ( tyckte jag) lyhörd, positiv och framåt. Andra rundan fick hon sämre start då hon blev lite osäker på en annan hund somm ställt sig vid ingången till banan. Domaren var trevlig och väntade lite så matt jag fick kontakt med henne igen. 

Två godkända rundor blev det och positiva ord från domarna. 
Totalt har hon tävlat 4 gånger och fyra godkända rundor 
Nu ska vi träna till nästa klass och försöka starta henne under våren.

                received_627914644306610 (1)  received_2204350159881205

Hörs snart!

Linda


Gott nytt år!!

Nu är det 2019!!
Jag var lite nervös inför nyår då vi flyttat från landet ( inga grannar) till att bo mitt i ett villaområde. Hur mycket smällare och raketer skulle det bli? 
Fanny och Sally fick en långpromenad i skogen och fick jobba av sig både fysiskt och psykiskt med godissök. Stella och jag åkte till Lindesberg och tränade rally med syrran och hennes hund. Årets första rallytävling närmar sig och det finns en hel del att träna på, både för mig och Stella. Stella är fortfarande inte riktigt sig själv efter löpet. Lite segare än vanligt, men det gick helt ok.

I pauserna fick de leka och busa lite.

20181231_130335

Syrran försökte filma lite av rallyträningen också, blev inte så mycket men lite i allafall.

 

När vi kom hem så var hundarna trötta. Vid 12 slaget så sköt det raketer överallt på området men ingen av hundarna reagerade alls. De sov eller tuggade lite hundben. 
Så skönt, även om jag vet att de inte brukar reagera på detta.

Häromdagen fick jag ett trevligt samtal från en familj som är intresserade av en kille ifrån den planerade kullen. Tänk om Sally kunde börja löpa också, denna väntan...

Nu ska jag dricka lite te och ladda för en jobbar dag imorgon!

Linda

 


Vackert väder och trevligt besök

Idag var det strålande väder och jag tog med Sally ut på en långpromenad där vi mötte hästar och en massa folk. Vi avslutade med en tur i skogen. Sååå skönt.

Fanny fick åka till våra gamla trakter med husse och gå långt upp i skogen. Hon älskar att få lite egen tid och få vara själv med någon av oss.

 received_387811291989450

received_352443035552575

 

På eftermiddagen fick vi besök av en kvinna med familj som vill ha en schappe bebis när det är dags. 

Väldigt trevliga och mysiga människor😊.

Nu är hundarna trötta och ligger och sover utspritt. 

20181228_100149

Varför ha nackkuddar, när man kan ha levande fluffkuddar 😉 .

Hörs snart!

Linda 


 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik