Blogginlägg

Nu kan det bara gå bättre...

Idag var det åretsförsta rally tävling. Casper i fortsättning och Cajsa kvar i nybörjar klassen ( är egentligen redan kvalificerad för fortsättning). Syrran var med 3 av sina hundar. INGEN av våra 5 fick ett godkänt lopp  . Allt gick skit.. Casper gick skapligt på uppvärmningen, men var så seg på banan. Jag fick tjoha, hoppa, klappa händer, prata osv. Bitvis gick han ok och sen tappade han lusten igen. MEN det största problemet var mitt. Jag gick fel väg igen, och det värsta var att jag hade gått banvandingen fel hela tiden... såååå klantigt.

Cajsa kändes bra på uppvärmingen och var helt med mig. Banan såg enkel ut utan stora problem förrutom ett. Banan stod i vatten.. vatten, blött och lerigt och fina flickan tok vägrade sitta. Oj vad jag fick slita, vi skrapade ihop 65 poäng, 70 är godkänt. Så synd att banan såg ut så när ddet fanns en massa tomma områden som var betydligt torrare. Nu blir det att träna att kunna arbeta även där det är blött.

Bara för att toppa vår dag så gick vårt utställningstält sönder, syrrans bil gick sönder och jag hade glömt min jacka och frös konstant.

Nu får det vara slutgnällt

Nu borde det bara kunna bli bättre!
Linda och vovvarna


valp lek

Fanny leker med mammas hund Alfons som bara är tre dagar äldre.

linda och vovvarna


Fanny

En liten film (skakig film :))när Cajsa och Fanny leker  . Casper förstår inte riktigt ännu hur man leker med små bebisar. Han går fram flera gånger och vänder och till sist går han fram och skäller en gång och leken avbryts direkt.  Fanny har inga problem med att Cajsa skäller, morrar och "pratar" men när Casper kommer så förstår hon inte och springer snabbt därifrån. Men annars är de så snälla mot varandra, Cajsa är väldigt tolerant mot Fanny och skulle behöva säga irån lite mer när hon hänger i ett öra på promenaderna  .

ha de bra

Linda och vovvarna


Rallyträning

Är nu igång och tränar rallylydnad med Cajsa och Casper. Har anmält till en tävling snart så det börjar bli dags att få fart på hundarna:). Casper ska tävla i fortsättningsklassen och ska då vara utan koppel... jag hoppas att detta ska fungera när det är mycket störning. Han tappar ganska lätt fokus, så det blir att träna med mycket störning och samtidigt klara momenten. Cajsa den lilla rackaren.. hon får vara kvar i nybörjarklassen ett tag till då hon vid minsta störning "sticker" ifrån mig på träningsplan och jag törs därför inte släppa henne. Jag tränar och tränar för att detta beteende ska upphöra men det är svårt att få till.  Någon som har tips ???

DSC_0019

Lägger in en bild på Casper, Cajsa och vår träningskompis Sigge som bor i Nora

Sen har vi vår lilla Piraya Fanny. En liten go, trygg tjej som upptäcker livet för fullt. Hon sköter sig jätte fint här hemma med de andra hundarna. Även om de kan vara lite "tuffa" mot henne ibland. Fanny får fortfarande vara valp och bara klara av det vardagliga livet :). Hon har fått träna lite på att inte kasta sig på matskålen utan att vänta, lite inkallning när hon är lös på promenad och så har hon fått åka bil några gånger vilket gått riktigt bra.

2013-04-03 17.28.13

Nu måste jag plugga lite också..

Linda och vovvarna


Välkommen Fanny!

2013-04-02 17.45.55

Nu har vi införskaffat en till tik till vår lilla "flock"!
Vår nya goding heter: Tibir`s Dark Eyed Princess och ska här hemma kallas för Fanny
Detta är en tik som jag tror och hoppas få mycket glädje av. Rasmus (sonen) ska vara med och träna henne så det ska bli spännande!

Linda och vovvarna

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik