Blogginlägg

Kanske är det snart dags!!

Blir bara ett kort mini inlägg idag. Har fått åkt hem från jobbet med tok migrän igen... vill inte har annat planerat  .

Cajsa mår bra, gar växt mer över buken denna vecka och magen har börjat ändra form. Fortfarande aktivitetet inne i magen och Cajsa tycker att det är lite jobbigt. Hon är ganska pigg ute ännu, men svårt med våra trappor och att komma upp i mattes säng. Både under gårdagen och under fm i dag har temperaturen sjunkit till 36.2 men sen har den ökat snabbt igen. Vid förra kullen var hon nera under många timmar så jag tror inte det är dags riktigt ännu.

Nu blir det sängen ingen och hoppas att huvudet blir bättre..

Linda och vovvarna


Casper och Fanny bus

Satt ute i solen härom dagen med hundarna. Fanny är så busig och leker med Casper hela tiden. Man kan se Cajsa i bakgrunden som inte alls vill vara med utan helt nöjd med att iaktta leken på håll. 

Idag är det dags att ta in valplådan, men ännu vill vi inte ha några valpar utan dom får stanna i magen. Tvättmaskinen är full av fällar som ska användas, så vi har börjat våra förberedelse!

Trevlig helg 

Linda och vovvarna!


ca 2 veckor kvar

Här kommer en liten uppdatering om Cajsa och hennes dräktighet. Cajsa är ganska pigg just nu, men äter oftare och vill gå ut oftare. Hon vill gå med på kortare skogspromenader igen, sakta går det för henne men samtigt bra att hon vill hålla igång för förlossningens skull. 

Lägger in en bild som är tagen för en vecka sen, lite mage har hon men hennes kroppsform gör att hon inte ser stor ut. Jag tyckte att hon inte växt alls denna vecka men dagens mätning visade lite annat  . Jag mäter och väger henne på onsdagar och på en vecka har hon ökat 3-4 cm i midjan och ca 1 kg i vikt. Hon har inte mycket tolerans på Lilla Fanny just nu, men hon har blivit en riktig vilding nu också. Fanny har hunnit bli 7  1/2 månad och testar allt och alla väldigt mycket just nu  . Men vad spelar det för roll när man nästa sekund ser ut som en litet oskyldig plutt bebis.

WP_000266

Här kommer bilden som är tagen förra veckan!

Ha de bra

Linda och vovvarna!


3 veckor kvar

Allt är bra här hemm med Cajsa. Hon börjar bli lite rund och har ökat ca 8 cm i midjan ( svårt att mäta) på några veckor och ca 2,3 kg. Cajsa och jag har mät och väg dag varje onsdag, Cajsa ska gå up och matte vill gå ner... kan säga att det fungerar bättre för Cajsa än mig.... varför är det så svårt att låta bli allt som är gott och onyttigt . De sista dagarna har inte Cajsa velat äta så mycket. Färskfodret går bra, men tottfoder är det värre med. Ska börja ge henne mat 3 gånger istället så får vi se om det blir bättre. Det är väldigt svårt att få känna på hennes mage då hon helst vill ha den ifred och sen kommer svartsjuka Fanny som inte tycker att Cajsa ska få så mycket uppmärksamhet

Våra promenade är väldigt uppdelade nu för Cajsa vill gå korta, täta promenader och de andra vill hellre gå lite längre och i skogen. Men vad gör man inte för de små fyrbenta liven   

Längtar sjuuuukt mycket efter valparna nu. Men snart så, snart kommer de!

Ha de bra

Linda och vovvarna!


Dräktig tik!

Att Cajsa är dräktig visar hon på många sätt. Hon har bara gått ca 40 dagar men hon är inte sig lik längre  . På de flesta promenader så går hon saaaakta fram och vill inte röra sig mer än nödvändigt. När jag mäter henne med måttband har hon ökat flera cm, men jag tror fortfarande att det är en liten kull. Leka det finns inte på värdskartan just nu. Tur att vi har Casper, goa fina Casper som ställer upp att vara lek farbror åt Fanny som inte alls vill förstå att Cajsa vill vara ifred. 

Under den gångna helgen var det dags för sista roadracingtävlingarna för denna säsong och vi valde att låta Cajsa och Casper få bo hos svärmor som bor granne med oss. Det var faktiskt första gången Fanny va helt själv under så lång tid utan de andra hundarna. Det är mysigt att få vara med bara en hund och få möjlighet att skämma bort dem lite grann  och Fanny var så duktig. Lugn och trygg hela tiden, lite rastlös ibland men det jag förstå. 

Pågrund av Cajsas dräktighet så åker jag inte iväg och tränar med andra hundar och jag har heller inte några tävlingar inbokade. Är rädd för att få in baciller som kan smitta Cajsa och de små liven i magen  .

ses snart

Linda och vovvarna!

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik