Blogginlägg

Utelek

Nu har tikarna flyttat  . Men jag är egentligen inte ledsen för jag känner att jag fått toppen hem till dem båda  . Men trots att det är många valpar, mycket torkande och även mycket pappers arbete mm så är det MINA VALPAR och dem är jag väldigt stolt över. Så när man väl säger hejdå så är det jobbigt, usch och blä. Men idag har jag fått rapport från Lystras matte att det går kanon så det värmer mitt hjärta. 
Filmade idag uppe på gärdet när de små var ute och lekte med Casper. Casper var så duktig med de små och lät sig jagas och väntade in dem litegrann och sen fortsatte han springa. 

Ha de bra

Linda och vovvarna


Dags för första veterinär besöket!!

Idag var det dags att fylla bilen med små godingar och åka till veterinär kliniken. Bilresan gick bra, ingen blev åk sjuk eller liknande. Men de sjöng ganska bra på resan dit  .
Väl hos veterinären gick det jätte bra. Alla skötte sig bra och var lugna och trygga hos veterinären. Så nog fick de sin stämpel i service boken  .

På eftermiddagen tog jag Fanny till ett litet hundcafe med träningsmöjligheter inomhus. Vi ringtränade lite grann inför Stockholm utställningen. Gick ganska bra, men hon har för bråttom så fort det är fler hundar med... bara att öva på.

Passade på att fota lite när vi var hos veterinären, hade syrran med och det var skönt. Både papper och hundar att hålla reda på..

IMG_20131127_203656 

Här har vi fina Aragon. Står inte så bra, men en riktig framåt kille. Orädd, positiv och mycket energi och väldigt gosig. Älskar att reta sin pappa    Aragon vill hitta ett eget hem!

IMG_20131127_204657

Här har vi nästa goding.  Le Mans! Påminner om Aragon, busig , framåt och väldigt tillgiven!
Även han vill hitta ett eget hem!  

IMG_20131127_204320

Här kommer Losail! Mysig kille, lite lugnare men orädd och framåt och älskar att ligga i knät och mysa.
Losail vill hitta en egen matte/ husse!

IMG_20131127_204357 

Silverstone, en kalas kille, framåt, postiv och orädd. Gillar att mysa och gosa lika mycket som han är full av bus. Silverstone är oxå till salu och vill hitta rätt hem!

IMG_20131127_204028

Här har vi Misano, som ska heta Sigge i sitt nya hem i Luleå. En gosig gosse som är genom snäll i alla lägen ( det är alla vaparna) Gillar bus med sina syskon och att utforska världen. Han kommer få det toppen uppe i fjällen med en familj som längtar mycket efter honom.

IMG_20131127_164351

Här kommer en liten tik vid namn Catalunya. Super söt och stentuff med sina syskon. Är man minst får man lära sig att ta för sig! En tjej som gärna kryper upp i knät och bara vill mysa. Catalunya ska heta Lystra av de nya ägarna i Lindesberg. Hon kommer få det toppen med en ägare som brinner för hundträning.

IMG_20131127_203845

Ja här har vi en charmör utan dess like! Laguna Seca! Han har kallats Kapten Krok här hemma för han har ett skönhetsfel, en krok på svansen. Men han rör sig och uppför sig som en kapten. En riktigt härlig kille som säljer till reducerat pris pga kroken. 

IMG_20131127_120910

Här har vi Valencia, fina goa tjejen!. Valencia ska heta Roxie och är en tuff dam med mycket energi och vilja. Gillar att bråka med sina bröder    men oxå att få ligga och mysa med oss. Denna goding ska flytta till Åkersberga där hon har turen att få bo med två barn/ ungdomar som kommer älska henne mycket. Stor matte och husse oxå såklart  .

Kan bara sammanfatta denna kull med att det är 8 mysiga valpar som har en härlig attityd. Det ska bli spännande att följa denna kull och se hur de blir som äldre. 

Nu är det dags att gå och torka golvet för 79 gången idag, haha. Men jag gör det så gärna bara mina valpar har det bra

Sov gott mina vänner 

Linda och vovvarna!


8 veckor...

Här kommer en lite film till  . Vi har skurit ut hål i en kartong så att de kunde gå in och gömma sig och några tyckte det var jätte kul. En av pluttarna låg och sov i gofan ro ovanpå kartongen. 
Idag blir de små 8 veckor.., hjälp vad fort de gått. På fredag flyttar bägge flickorna. Lystra (Catalunya) flyttar till Lindesberg och Roxie (Valencia) ska jag ta med mig till Stockholm. 
Igår hade vi trevligt besök från Luleå vilket resulterade i att Misano snart ska få flytta uppåt i landet.
Men vi har fortfarande 5 underbara hanar som vill hitta egna hem. Hör av er om ni är intresserade!

Foton på valparna kommer senare!

Nu ska jag njuta av en kopp kaffe och försöka ta det lugnt en stund  .

Trevlig söndag på er!

Linda och alla vovvarna


film snutt, igen

Filmade en snutt idag.
Valparna lekte med en tom kartong, det är spännande det  . De kom fram till mig mig hela tiden och stoppade nosen in i kameran. Hela huset ser ut som ett bombnedslag med kartonger, skurhink, tidningar till toalett ( för valparna så klart ifall någon undrar ) och leksaker till de små. Men kul har de  . De är nyfikna och älskar när jag släpper ut dem på "nya äventyr". Jag vill att de ska testa, undersöka  så mycket som möjligt för att förbereda dem för att snart kunna flytta hemifrån. 

trevlig kväll!

Linda och vovvarna


Liten film, urusel kvalité

En liten film snutt från de små. Cajsa och Fanny är med och håller koll på de små liven.

Kram på er!


Valparna 7 veckor

Här hemma är det full fart  !!
Oj vad valparna utvecklas mycket nu i slutet, både utseende mässigt och temperaments mässigt.
Alla är väldigt framåt och glada med ett härligt temperament. Men de vet vad de vill de små.... om inte maten kommer precis när de vill ha mat så låter det som om jag hade 75 hundar i huset..  
Ett par av hanarna har upptäckt att man kan klättra på kompostgrindar och då kan man faktiskt få komma ut till pappa hund som oftast ligger och myser i soffan. Och när man väl kommit  ut så kan man reta pappa hund som inte alls vill umgås med de små  .

De ska under denna vecka få "träna" på att ha halsband på sig för att underlätta koppelträningen sen. Nu är det bara 1 1/2 vecka kvar till flickorna flyttar.
Hanarna söker fortfarande nya hem! Jag hoppas att jag snart hittar bra hem till dessa då verkligen är härliga hundar. Riktiga godbitar är de!

De är hopplösa att fotografera, så fort jag sätter mig på golvet för att fota på deras nivå så kommer de galopperandes fram och attackerar kameran och mig , så söta...

2013-11-18 19.59.26 2013-11-18 19.54.47

     Full fart i leken!                                                            Catalunya ligger och vilar lite

2013-11-18 19.51.27 2013-11-18 21.45.16

    Nja, inte bästa fotot. Den understa ser skräckslagen ut..                            Alla godingar 

Ha det bra

Linda och vovvarna!


Nya bilder från utelek

Tog bilder häromdagen när de var ute. De var så goa  . Det var första frost dagen och valparna tyckte det var jätte konstigt. Tog ut dom fyra och fyra för att kunna ha bättre koll på dem. Cajsa var med som övervakare och även Fanny. Det blev mest bilder på de fyra första valparna, men jag får ta mer på de andra nästa gång.

Finns även några nya bilder på valparna i "valpkull 2"

2013-11-11 12.25.17 2013-11-11 12.26.46

2013-11-11 12.28.13 2013-11-11 12.29.45

Bilderna är på Valencia, Catalunya, Le Mans och Aragon 

Några av mina godingar!

Linda och vovvarna


Hundutställning

Det har varit lugnt med mina uppdateringar under helgen. Min kära migrän har kommit tillbaka ....den ork jag haft har fått då direkt till valparna och de övriga hundar och famlj. Tog mig iallafall igår iväg på en valputställning i söndags med Fanny. Gick det bra!? Både ja och nej. Fanny kom dit och var orolig, ljudkänslig och inte så road. Helt normalt för hennes ålder.. jag lätt henne sitta i sin tygbur och få landa lite. Det var mycket ljud, folk, hundar. Men härliga Fanny satt lugnt och varvade ner och efter en stund tog jag ut henne och började lite smått träna lite. Fanny blev ganska snabbt sig själv igen, busade, hoppade och var allmänt glad.

Det  var 4 tikar med och 2 hanar. 2 tikar var yngre än Fanny och 1 var lika gammal. Fanny blev bäst av de 2 jämngamla med hp och sen blev hon 2 i bästa tikklass. Var det rätt beslut? nja, vet inte, men enligt denna domare så var det det och det är domaren som dömer. Kritiken var helt ok ändå:

Feminin tik, väl könspräglad. Mörka ögon, välansatta öron. Bra hals, substansfull kropp med markerat förbröst. Ganska bra vinklad, bra päls och f'ärg. Rör sig en aning trångt bak. 

Hade med mig en kompis på utställningen denna gång och hon fick nog sig en upplevelse :) Hon tyckte det var en upplevelse att bara sitta och lyssna på alla runt om där vi satt. Det finns väldigt många "hundproffs" "experter" när mans sitter och lyssnar. Alla vet bäst.. Men vem vet, jag kanske är likadan . Men alltid kul att se olika schappar och schappe folk. Fannys uppfödare var där och även hennes brorsa. Det var en trevlig dag, som tyvärr avslutades med migrän tabletter och sängläge..

Bild på fanny 9 månader

2013-11-11 12.38.47 2013-11-11 12.38.44-1

Ska försöka lägga ut bilder på valparna under eftermiddagen

Ha en bra dag alla glada

Linda och vovvarna!


Valp film

Måste bara få lägga en en liten film från de små och Fanny. Fanny brukar komma in och leka med de små på kvällen innan läggdags. De är så framåt de små och testar Fanny hela tiden. 

Babygymet som vi har är väldigt uppskattat och nyttigt för de små. Det låter, rör sig och jättespännande 

Ha en trevlig helg!

Linda och alla vovvarna


Valparna 5 veckor

Oj vad tiden går fort!!

Valparna växer så det knakar och leker och busar mest hela tiden. De har fått sina andra dos med avmaskning och äter nu fyra mål om dagen. Jag tog fram ett gammalt babygym åt dem häromdagen och det tyckte de var spännande. De slår på grejerna med tassarna och undersöker hela tiden. De är riktiga klätterapor och leker gärna herran på täppan på en skokartong.. 
Cajsa börjar tycka att det är jobbigt att dia dem nu, men hon ger dem i allafall. Tack och lov att vi har våran Fanny som ställer upp för cajsa när hon inte vill mera. Valparna tuggar och biter henne och hon tycker bara att det är roligt.
När jag ropar på valparna så är det Fanny som kommer först och sen kommer en hel drös efter. Jag har börjat ha dem lite ute på en inglasad altan för at de ska få vänja sig med annat underlag och annan miljö. På fredag hoppas jag kunna ta ut dem i trädgården för första gången om det inte regnar. 

Lägger in lite bilder som jag tagit de sista dagarna.

2013-11-05 16.10.37 2013-11-04 23.06.09

                              Bus!!!                                                      3 av de 6 hanarna

 2013-11-05 17.11.32  2013-11-05 16.10.43

    Spännande med kartong och ett babygym                      Ikeas råttor är roliga leksaker:)

Nu ska jag ta och gå och sova några timmar!

ha det bra

Linda och vovvarna


Viltspårs träning

 Idag tränade vi på ett kort spår igen. Det gick riktigt bra  . Så kul när man ser hur de anstränger sig och försöker hitta rätt med näsan. Fanny var så stolt när hon gick med rådjursklövern i munnen. 

Försökte filma med det gick sådär. Regnet vräkte ner och jag skskar så när jag går samtidigt. men lite ser man i allafall  .

Nu är det dags för lite kvällsmat!

Linda och vovvarna


Äntligen helg igen!

Dagarna går så fort och jag hinner inte med allt jag vill och behöver göra... Valparna är väldigt pigga, glada och älskar att utforska huset. De har fått en ny favorit plats. Korgsängen i hallen som de vuxna brukar använda, där är det mysigt 
Imorgon väntar andra dosen av avmaskningsmedlet, inte gott alls tycker de.

Tog lite bilder som jag lägger ut idag och i morgon kommer bild på varje valp under "valpkull 2"
2013-11-02 09.39.49  2013-11-02 09.39.10

         Det är så spännande att utforska..                            Lite mys med en apa är inte så dumt

2013-11-01 14.16.04 2013-10-29 19.57.29

Syskon kärlek                                       Hm, vad ska jag göra med den här...

Nu ska jag åka till kyrkogården och tända ett ljus för min   pappa som dog för ett par år sedan 

Ha en trevlig helg!

Linda och vovvarna

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik