Blogginlägg

Skogspromenad

Idag blev det en tur till skogen med de stora tjejerna. Casper fick vara hemma idag med valparna. Min kompis Barbro och hennes dotter kom mes sin schappe hane Sigge. Han är ett riktigt yrväder, precis som en schappe ska vara i mina ögon  .
Det var första gången Fanny fick träffa honom, men de blev kompisar direkt. Skogen ser ju inte riktigt ut som det borde göra i december månad... lera och vatten överallt. Men hundarna älskade det, framför allt Sigge och Fanny. Cajsa tittade lite misstänktsamt på de unga knäppisarna och tyckte att det var bra önödigt att springa ner i alla dynghålor de kunde hitta.

Det blev ett par trevliga timmar med kaffe och fika  .

 

 

Linda och vovvarna

 


Två hanar kvar!

Kommer att presentera de två hanarna som är kvar: 

2013-12-25 blixten

Detta är Blixten, Schalinda's Le Mans. Han är väldigt framåt, glad och positiv. Men är riktig knätjusare. Kommer väldigt ofta och vill ligga i knät och sova. Lägger huvudet på axeln och bara myser.  En riktig goding är han. 

2013-12-25 sune

Här har vi "Sune" som vi kallar honom, Schalinda's Losail. Han var en av dem som jag valde mellan när jag bestämde mig för att spara en hane. Väldigt lik, Leo som vi sparade på kenneln. Mycket fart på denna herre, älskar bus och lek,gärna med sina systkon eller att reta upp de stora vuxna hundarna här hemma. Älskar att få vara ute och upptäcka världen. Även han är väldigt social och trygg.

Dessa två killar vill flytta som sina syskon. De är nu 12 veckor och ska få sin 12 veckors vaccin. Vid leverans är de så klart ny besiktade.

Har du ett tryggt och kärleksfullthem till dessa gossar!

Ring eller maila mig

Linda och vovvarna


Nu är det jul igen..

Ja nu har julafton varit. Vi var hos barnens farmor och farfar den 23 dec och då fick Casper och lilla Leo följa med. Leo var så duktig, låg mest och sov eller tuggade på sitt paket (ett tuggben). Casper var som han brukade, full kontroll på gottebordet... De andra fick vara hemma och ha det lite lugnt och skönt. Igår på julafton blev det bara Casper som fick följa med. Har inte velat ha Casper själv med Fanny då han har börjat lukta så mycket på henne, skakar tänder och vill göra saker som man inte får med en 10 månaders valp  . Jag ser inget blod på henne så jag tror inte att hon löper ännu (inget svullen heller). Men hon kan vara "på väg" Cajsa kan vara på gång i ett par månader innan det är dags. Så jar tar det säkra före det osäkra..

Tog lite kort häromdagen när vi gick till skogen med alla hundarna både stora och små.:2013-12-20 13.48.23  2013-12-20 13.49.36

 2013-12-20 13.56.59  2013-12-20 13.51.59

2013-12-20 13.53.53 

Valparna tyckte det var väldigt spännande med vatten, stockar och stenar. De är väldigt nyfikna av sig ocg tar för sig när vi är ute och promenerar. 

God fortsättning på er!

Linda och vovvarna


En hälsning från Lystra

Fick ett fint kort på lilla Lysta som växer så det knakar och har det alldeles förträffligt hos Therese med familj. 

GetAttachment

Visst är hon väll för söt, lilla Lystra.

Idag har även Laguna Seca flyttat och är nu väg till göteborg. En jätte mysig familj med hästar ska ha honom. Han kommer få massor med kärlek och aktivering.  Känns så skönt när man hittar familjer som bara känns såååå rätt.

Kram¨

Linda och vovvarna


Sjuk och foton

Denna vecka har jag gått och fått feber och såååå ont i magen. Är väll någon smörja som går antar jag. Tråkigt det är min sista vecka på mitt nuvarande jobb som jag varit på i snart 13 år, efter nyår ska jag  börja jobba på en förskola som precis ska starta upp, ska bli spännande.  Pluttisaran växer och växer. De är för charmiga nu  . Silverstone har jag bestämt ska få stanna hos mig och kallas nu för Leo. Så nu är det Laguna seca, Losail och Le Mans som är redo att flytta. Det kommer en familj till helgen som ska titta på en av dem så vi får väll se  . Hur som helst är jag riktigt nöjd med denna kull, de är så enkla, sociala och tillgivna. De som hittils har flyttat har det gått jätte bra för.
Är nu intresserade av någon av dessa vackra gossar så hör av er då de gärna vill hitta egna hem med mycket kärlek, lek och bus.

Tog lite bilder idag:

2013-12-18 15.51.49  2013-12-18 15.52.39

Cajsa, Laguna Seca och Fanny                                          Balans träning på en spade, Leo och Le Mans

  2013-12-18 15.55.48 Leo och Cajsa klättrar på en sten

2013-12-18 15.56.22 Cajsa och Laguna Seca

Hörs snart

Linda och vovvarna


Telefon haveri!!

Vill bara meddela att min telefon har havererat. Fråga herr Silverstone vad som har hänt  . Min 3 veckors gamla mobil har fått agera som tuggben....

Kommer fösöka få liv i en gammal telefon under dagen, annars nås jag via mailen!!


Ha en trevlig dag


Kram 

Linda och vovvarna


Stockholms utställningen

I helgen var det dag för utställning för Fanny. Det var hennes första "riktiga" utställning och även första inomhus utställningen. 
Men hon var så duktig och skötte sig riktigt bra, min lilla pärla.
Fanny kom på 2:a plats i juniorklassen och fick ck och med fin kritik.

Domare var Marianne Holm och kritiken löd:

 Feminin tik av utmärkt typ och proportion. Vackra linjer, välformat huvud. korrekt bröstkorg och korrekt (?!) välvinklad . Rör sig väl.

Så jag är nöjd 

En annan trevlig sak som hände var att en junior tik från Mamoh´s kennel blev Junior vinnare 2013, Sverige vinnare 2013 och BIR. Det som var roligt med detta är att det är Casper som är pappa till denna tik. Känner mig lite stolt   


Nu på onsdag ska jag iväg och veterinär besikta Aragon igen då han ska få flytta på fredag. Fina, goa, Aragon!
Men han kommer att få det toppen.

2013-12-08 13.00.08 (2)  Aragon

Det var allt för denna gång!

Linda och vovvarna!


Valp bus

En liten filmsnutt på Aragon ( den som är mer vit/svart) och Losail ( grå/ svart). 

En liten filmsnutt på Silverstone( svart/ grå) och Aragon.

Mysiga killar allihop, två låg inne och sov så skönt  .

 

Linda och vovvarna


Genetik

Igår vara sista delen i genetik kursen somär en del av uppfödarutbildningen. Genetik är spännande och svårt .. vad  ska man använda i avel och varför. Alla dessa sjukdomar, defekter som finns och hur de nedärvs. Mycket diskussioner har det blivit i gruppen, vad som är rätt och fel och hur många uppfödare resonerar inom deras egen ras. Jag känner att man har tur endå som har en frisk ras, sen finns det sjuka individer även i en frisk ras som vi måsta ta hänsyn till. Jag tror och hoppas att vi schappe uppfödare är ärliga mot både varandra och i vårt avelsarbete för att vi ska kunna bevara vår härliga ras. När man sitter på kurser och hör vilka problem många raser har inom hälsan så blir man mörkrädd. Det är vi människor som har gjort rasen till det den är idag.

Kan också berätta att Örebroläns kennelklubb har bjudit in en föreläsare ( Irene Berglund) som ska prata just genetik och populationsgenetik, färg osv. Detta kommer att ske i slutet på februari, en lördag el söndag mellen klockan ca 10-15.

Men nu till mina valpar. 3 har flyttat och 5 vill ha nya hem. Jag är så stolt över mina valpar och har fått positiv respons från mina nya valpköpare. Lilla Sigge som min man Ola körde till Arlanda var lugn och trygg i bilen och satt tyst och fint på flygplanet. Han hade tyckt det var lite konstigt med all snö som det fanns i Luleå  .Mitt lilla hjärta .

Roxie som flyttat till Åkersberga levererade jag i fredags kväll då jag ändå skulle på musikal i Stockholm. Vilken tjej! Sov hela vägen, vaknade bara för lite mys när vi stannade på Mcdonalds och somnade sen vidare. När vi kom hem till nya familjen så gick svansen som en propeller på Roxie. Gick runt och inspekterade hela huset och hittade snabbt sin korg som det fanns nya leksaker i. Hon fattade snabbt tycke för en rosa gris som hon sprng runt med  . Lill matte och lill husse och även de stora var mycket nöjda över denna lilla godbit.

Sen har vi lilla Lystra, denna underbara lilla varelse. Liten och tuff och vet vad hon vill  . Hon flyttade "bara" till Lindesberg och flytten har gått över förväntan. Lystra har även fått en ny kompis, Lydia en fralla. Lystra är en framå valp som tar för sig och utforskar allt.

Föe mig som uppfödare känns det oerhört skönt att få höra att valparna är trygga och orädda, det är så oerhört viktigt för att en valp ska kunna fungera  i en familj och till det ändamåm man vill ha valpen till.

Nu är det dags för en kiss runda med alla vovvarna!

Linda och vovvarna!

 

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!