Blogginlägg

snölek och skidåkning

Nu är det vinter, härligt!!
Jag och sönerna har varit ute flera gånger med de stora hundarna och längdskidor. Såååå kul, Cajsa och Fanny har jag runt midjan i ett bälte. De två sitter även ihop med ett tvillingkoppel för att inte trassla in sig för mycket. Vi har inte åkt så långt då Fanny är så ung och Cajsa inte är i sin ursprungs kondition. Oj vad skönt det kändes att skylla på hundarna. Sanningen är kanske lite mer åt att jag inte orkar så långa sträckor  . Rasmus har tagit Casper och det fungerar riktigt bra.

Tog lite nya bilder häromdagen på de små liven:

DSC_00011 Blixten

DSC_00133 Leo

DSC_00055 Sune

Bus killarna är så duktiga och sociala. Häromdagen när jag borstade de stora så sto de på bakbenen hela tiden och ville också komma upp och bli borstade på trimmbordet.

De börjar se lite lustiga ut i munnen då valptänderna håller på att trilla ut och et har börjat klia lite mysigt i munnen . Går åt lite tuggben:)

Ha de bra

Linda och vovvarna


Vardag

Nu är det vardag igen och det blev en hektisk ny termin. Har slutat på den föskola som jag arbetat på läääääänge och ska vara med och starta upp en ny förskola som ska ligga i en gammal villa i centrala Nora. Det är super kul, men så mycket att göra inför en ny öppning. 

Det har äntligen kommit snö och hundarna älskar det. Lilla Leo, envis som synden vill inte vara inomhus. Han njuter av varje sekund han får vara ute. Leo är alltid den som är sist in när vi varit ute och lekt tillsammans. De andra hanarna kallar jag Sune och Blixten och de är också väldigt förtjusta i snön. Men när de väll kommit in hoppar de upp i knät och vill mysa och bli lite varma igen. 

Jag hoppas kunna ta med de stora imorgon på en liten skidtur, ska bli kul och se hur de beteer sig med det. Cajsa brukar varar jätte duktig och framåt, Casper brukar .... nja ta det lite lugnare och sen behöver han ju stanna och kissa var 20 cm..Fanny har inte fått provat ännu, men snart såå.

Nu ska jag lägga mig och ladda batterierna för morgondagen!

ha de bra

Linda och vovvarna!


Skogen

Idag blev det en låååång promenad med de stora lurvisarna. Det var så blött i skogen så Fanny var hel nöjd. Nästan hela familjen vra med och vi gck nästan 9 km men många pauser. Det jobbigaste på hela promenaden var den grusväg som går ifrån vårt hus, ca 1500 m i brant uppförs backe. Tikarna hade knäck i öronen idag, så jag var lite irriterad på dem...Vi möte en hund när de var lösa, vilket inte är kul med 3 lösa hundar.Casper kom direkt när jag ropa och fanny var ganska duktig. Men Cajsa den rövaren hon hade ingen hörsel all och började cirkulera runt hunden. Hon är inte arg alls utan bara olydig  . Detta är så svårt att träna bort. Efter detta fick de gå en bit i koppel, sen fick de vara lösa igen. 
Det var mycket dofter i skogen vilket gjorde att tikarna tappade fokus på mig ...Jag är en lite hönsmamma i skogen och vill ha dem nära mig då det finns ett ganska mycket varg i denna skog. Men, men trots allt hade vi trevligt och hundarna skötte sig bättre och bättre. Det är svårt med lösa hundar när amn känner sig orolig hela tiden.

IMG_20140105_151725Maken Ola och skitiga tikar

IMG_20140105_151918En trött Fanny tar en liten paus.

IMG_20140105_152614Även Rasmus gillar vatten 

IMG_20140105_152652
Hm, vad är detta!! En lite skitig Casper som gnuggar sig i lite grus. Sååå skönt!

När vi kom hem fick valparna träna lite, idag blev det lite bilåka. En i taget fick åka en lite runda och sen sitta och vila i bilen. Det är mycket en liten valp ska lära sig  .

Kram på er

Linda och vovvarna!


Fredag

Idag hade jag stora visioner om vad jag vill göra med de små och de stora... men det blev bara en av de små. Hade planer på att gå ut ill gärdet med alla 6 och träna lite efter deras förmåga. Men man hinner ju ingenting... kanske ska börja gå upp lite tidigare på morgonen  . Tog ut en av valparna och tränade lite kontakt, gå "fint" och sitt/ stanna.

Det var en glad och enegisk lite prick som tränande idag, full av energi. Efteråt gick jag och Rasmus till skogen med alla 3 valparna och det älskar dom. Vi tränade på att gå upp på stenar, stockar, stubbar, gick i vatten, över diken, inkallning och mycket mera. De är alla följsamma och har full koll på oss. Så mysiga och duktiga!!

en liten film på yrvädret:

Linda och vovvarna!

Linda och vovvarna


Hundpromenad

Idag blev det en "koppel promenad" med Casper, Fanny och kompisen Barbro med sin Sigge. Det var två hundar som betedde sig som små monster bitvis . Min lilla ängel Fanny som i ibland inte förstår vitsen med att ha koppel. Hon tycker att rörelse friheten är väldigt begränsad med ett sådant fäst i halsbanden. Sen var det Sigge på 2 år ( snart) som hade exakt samma tankar som Fanny. De tyckte det var väldigt konstigt att vi sa åt dem att sluta leka i kopplet och bara gå framåt...Nyttig träning, för alla hundar.... Skam den som ger sig 

När vi väl kom hem så släpte vi ut valparna på ett gärde bakom mitt hus. Det är såååå roligt att få springa och busa.

Tog lite bilder:

DSC_0008 Ett par monster med vassa goa tänder:) 

DSC_0019 

En knäsjuk liten gosse som skulle behöva hitta ett eget hem, med myckes bus och kärlek.

DSC_0023 Puss på dig matte!

DSC_0029 

Idag lade vi ut en liten "sök ruta" så de fick använda sina näsor, väldigt uppskattat 

DSC_0033

Full fart mot extern belöningen som ligger i plastburken till vänster. Sen blev det jackpott med en massa godis.

DSC_0024

En blöt lite kille som även han vill flytta till en egen matte, husse.

Trötta och nöjda hundar idag, det är bara Cajsa som inte fått gjort något "roligt", men det blev en lite jogging tur i skogen för henne och sonen i allafall.

Ha de bra!

Linda och vovvarna!


Nytt år!

Nu är det nytt år!! välkommen 2014!!


Igår var det dagen som många djurälskare hatar.. alla dessa smällare och raketer. Jag är ganska förskonad då jag bor ute på landet, men inne Nora har det smällt under flera dagar. 

Jag var ute med alla hundarna på gården vid 20.00 och då var så klart den ena grannen tvungen att börja skjuta sina raketer. Ingen av valparna reagerade, inte heller Casper eller Fanny reagerade. Cajsa tittade lite misstänktsamt upp på himlen och gick in och lade sig istället. Ingen av hundarna är speciellt bekymrade för detta med smällare. Men Cajsa har varit med om en mycket otäck händelse med smällare och är ingen äskare av detta så jag är jätte nöjd med att hon bara sitter lugnt och tittar, inget härsande, pippande eller stressande. Vi satte oss i soffan och åt ostbågar i stället. 
 

Under 2014 har jag ingen valpkull planerad. Fanny ska undersökas för att se om hon är frisk och kry, vilket jag hoppas. Det blir lite utställningar, rallytävling och viltspårsträning med gänget. Troligtvis nångon föreläsning och kanske även någon kurs 

Ska öven bli spännade att se hur denna valpkull utvecklas, hoppas på många bilder från valpköparna runt om i Sverige.

Ha det bra alla goa männinskor!

Linda och vovvarna

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik