Blogginlägg

Utställning för Lystra

Idag kunde jag på distans hålla kolla på Schalinda's Catalunya som var på sin första inoff utställning. Hade inte riktigt tid att åka dit då det var dags att fixa nya glasögon och få pakeringsböter ( grrrr  ) Lystra som hon heter till vardags skötte sig jättefint enligt hennes matte och andra som var där. Resultatet blev Hp, BIR och BIG1:a. Så stolt   . Lilla Lystra var så liten när hon föddes och en riktig kämpe och fick smeknamnet lilla fjäril här hemma. Nu har hon utvecklats till en fin liten dam och som får mycket stimulans och träning av sin matte. Ni kan följa henne på bloggen: www.hund-lycka.blogspot.se 

Kritiken var jätte fin 
Medelkraftig, välbyggd med feminint huvud, mörka vackra ögon, välansatta öron, vacker rygglinje. MKT bra vinklar. Bra bröstförhållande. Rör sin mkt bra från sidan.

146-001

 

Stort grattis sig jag till Therese och Lystra!

 

Linda och vovvarna!!

 


Miljöträning

Idag sluatade jag tidigt och tog med både Sune och Leo in till Nora. Inne i Nora väntade Fredrik och han tog med sig leo på en 20 minuters stadspromenad. Väldigt nyttigt då vi bor ute på landet där vi inte ser barnvagnar, rullatorer, en massa hundar, människor mm. Jag tog Sune på en liknande promenad men jag ville inte gå tilsammans med Fredrik och Leo då de behöver vara ifrån varandra ibland . De var jätteduktiga och Sune vågade till och med känna lite på vattnet i Nora sjön. Men lite blöt och kallt va det allt.... 
Efter promenaden åkte vi till min mamma oh fikade. Hundarna passade på att tigga lite godis av mamma och hälsade även på hennes 1 åriga löwchen hane Alfons. Alfons är inte jätte förtjust i schappar så det blir inte så mycket bus och lek. 

DSC_0155 Sune och Rasmus som oxå var med.

DSC_0156Sune


Vår

Nu börjar det bli vår!

Äntligen kom det lite sol också, helt underbart. Här hemma är det full rulle  . Jag har varit på hundägarskolan i Nora ett par onsdag eftermiddagar. Det funkar inte att åka med alla utan jag tar med mig en eller två stycken så får de lite ensam tid med matte  . I onsdags var det Fanny och Sune som fick följa med. Fanny har varit där förut och tycker det är hganska ok med att träna inomhus där. Lilla Sune var främst med för att socialicera sig. Han var sååååå duktig, lugn och trygg och klarade även av att träna lite sitt, ligg, stanna kvar och fotgående.

Idag tog jag bilen och lastade den full med hundar och Rasmus och Fredrik och åkte till en skog som jag inte brukar gå i. Trevligt att få se en annan skog och den var full med stockar, mossiga stenar för att kunna träna lite balans och kontroll med hundarna. Leo och Casper är för sköna, så fort de ser en sten eller dyligt så är de där och utforskar. Cajsa är lite mera off, och har fullt upp med att lukta av området och ha koll på alla de andra hundarna. 

Har även tagit mig en tur till Strängnäs idag för att ställa Fanny. Gick väll........ så där. Nej hon fick exellent och kom etta i klassen men då var det bara hon.. Kritiken var bra så den var jag nöjd med, men Fanny hade glömt 2 ben hemma tydligen och studsade på bakbenen hela tiden. Gick inte att få henne att lugna sig. När jag övade innan gick hon klockrent men sen brakade hon ihop, plutt fian
Något som hon även gjorde idag var att reagera lite på domaren. Hon satte sig när hon klämde på bakdelen och vill inte alls. Kanske har det med det nyss gångna löpet eller oxå så gillade hon inte domaren. Domaren var lite konstig tyckte jag, böjde sig sakta och stelt mot hunden och hade så kort snäv kjol så hon knappt kom ner. Hade egentligen varit bättre om hon velat ha dem på trimbordet, men, men. Kritiken kommer sen, måste lista ut alla ord först. Som vanligt är Fanny en ängel att ha med sig, lugn och trygg. En bra helg har vi allt haft det!

DSC_0149 Rasmus och vovvarna

DSC_0151 Casper och Fanny

DSC_0152 Fanny och Casper och lite på Rasmus

 

Ha de bra alla hundvänner!

Linda och vovvarna

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik