Blogginlägg

Sol!!!

 

Nu är värmen här!! tjohoo vad skönt 
Några av hundarna har grävt ner sig i lerhålor på tomten och ett par har faktiskt gått in. På fm tog vi en promenad till sjön ( har sjön precis utanför tomten egentligen, men men). Det var Rasmus med sin Fanny och jag och Sune och Fredrik med Leo som gick. Cajsa var på långpromenad uppe i skogen och Casper hade inte riktigt vaknat ännu   . Så fort vi kom fram så tog Fanny ett språng ut och sen lade hon sig i vattnet. Sååå skönt. Även Leo och Sune gick ner i vattnet och Leo försökte busa lite i vattnet också. 

Under sen em ska jag ta och lägga ut lite viltspår och testa med juniorerna och Cajsa. Fanny vet jag är duktig, men de andra har inte testat ännu. Blir spännande att se hur de reagerar på klöven..

 DSC_0214

Kul att hoppa mellan stenarna!!

DSC_0217

  Sune 

DSC_0222

 Fanny, Leo och Sune 

                                         

                                                ha de skönt

                                         Linda och vovvarna

 


Hundträning

 

Idag har jag tillsammans med Fredrik och Rasmus varit uppe på brukshundklubben och tränat lite. Juniorerna fick lite ringträning och lydnad och rallyträning. Fanny är så rolig att träna, positiv och glad dock väldigt slarvig. Jag får nog ställa lite mera krav på hennes positioner. Men roligt har vi 

Lägger ut en skakig film från dagens träning med Fanny.

 

skulle vara kul att få igång henne ordentligt och kanske börja tävla med henne.

Ha de bra

Linda och vovvarna


Schalinda's Valencia

 

Nu har påsken passerat, och vilken härlig påsk vi haft. Vädret har varit på topp hela helgen. Vi har hunnit med att både miljöträna de båda juniorerna på roadracing banan. De var så duktiga, lugna och trygga att ha med sig på banan. 

Det har också blivit några statsturer med dem så att de fått möta många människor, hus, och olika saker. Det är mycket som händer i småvovvarnas huvuden just nu och en del saker kan upplevas som läskiga just nu, farliga saker som lyktstolpar eller postlådor  . Men det är bara att träna.

Men pricken över helgen var i allafall när Roxie kom på besök med sin härliga familj. Hon är så go och fin lilla Roxie. Trygg och harmonisk med sina ägare. Det var ju synd bara att hennes bröder inte var lika lugna denna dag... Leo tyckte det gick bra och ville busa med henne, men brorsan Sune tyckte att hon inte passade in i vår flock  . När vi var ute och gick en promenad gick det bra, men så fort han kom hem igen så moppsade han sig. Knäppstare...( men jag tycker om honom i allafall). Mamma Cajsa undersökte henne noga från topp till klo och när Leo försökte få Roxie att leka så gick hon emellan och tyckte att det skulle vara lugnt och harmoniskt  .

DSC_0196

Här ligger Roxie och myser med husse medans Sune tog och gosade med Roxies lillmatte.

DSC_0199

Leo och Cajsa med hennes dotter Roxie i bakgrunden.

DSC_0200

Cajsa och Roxie

Det är kul att träffa de små, så goa och mysiga. En trevlig och härlig påsk har jag i allafall haft med både familj och hundar.

Kram

Linda och vovvarna

 


Rasmus och Lystra

 

Måste bara få lägga in lite bilder på Lystra och Rasmus. Lystra kände verkligen igen Rasmus när han kom efter fotbollsträningen vid våran träff. Hon ställde sig på bakbenen och slickade hanöverallt i ansiktet och bara mös.

Therese tog lite bilder på dem som jag vill visa.

223 225

228 230

234 237

 

Är det kärlek eller inte

 

Linda och vovvarna

 

 


Länge sen nu!!!

Nu är det väldigt länge sen jag skrev på bloggen, skärpning  .
Dagarna bara rusar fram och mitt nya jobb tar mycket energi. Men jag trivs jätte bra! Bröderna bus och Fanny är i lite olika faser av spökåldern. Lite jobbigt nu är det allt, men skam den som ger sig. De är pigga och glada i allafall. 

Jag har anmält Leo och Sune till på inoff utställningar. Har inga stora förhoppningar med tanke på hur de är just nu, skäller på alllllt och ingenting. Men det är i allafall miljöträning, så det blir en nyttig lärdom. 

I lördags gad ejag en trevlig hunddag  . Jag packade bilen och åkte med bröderna bus till lindesberg där vi bestämt träff med syrran Lystra. Hon är bara för go, denna lilla fina Lystra. Therese har gjort ett fantastiskt  jobbe med denna fina hund! Vilket ni alla mina valpköpare också gjort!!
Vi hade bestämt träff på en stor äng precis brevis en inomhushall för fotboll där Rasmus var och tränade. Passade ju jätte bra. 
Mina galningar skällde ut Lystra helt.. Oj oj oj stackars Lystra när dessa två kokade ihop sig mot henne. Men, ängen var stor och Lystra fick plats att akta sig. Efter lite godissök lugnade de ner sig lite grann. 

148  Leo och Sune

153 Matte har du godis till oss när vi tittar så fint på dig!!

177 Lystra med sina fina rosetter
( hon tar skydd på bordet från sina syskon)

201 Leo och Sune i full bus!

DSC_0051 Leo 

DSC_0036 Lystra med sin Therese

Trevlig dag med mycket hundprat och hundlek. Jag kommer lägga ut lite mer bilder på Lystra och rasmus i nästa inlägg.

 

Linda och vovvarna!

 

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik