Blogginlägg

Bus

 

Trots det varma vädret så hittade hundarna lite extra energi idag på eftermiddagen. De rusade runt som galningar och Casper började leka "herre på täppan" med bröderna bus. Tänk att alla schappar älskar att balansera, skutta och klättra. ibland är de mer som getter än som hundar.

IMG_20140524_200237

Leo klättrar på stenen.

IMG_20140524_200250

Försök att ta mig då!!!

IMG_20140524_200326

                                                                          Casper vann

Det har varit en lugn lördag som började med migrän ( andra dagen..) men efter ett riktigt åskväder så lugnade det ner sig och det blev en långtur i skogen med alla 5 godingar.

Linda


Viktor

Idag har jag och Sune varit och hälsat på Viktor. Viktor är Schalinda's Jorge Lorenzo och är 2 år. När Viktor var ca ett 1/2 år så blev han omplacerad och hamnade åter igen i Nora. Under denna helg är Viktor hos min vän Barbro som oxå har en schappe från Ulfsäters kennel, Sigge ( det är Barbros föräldrar som äger Viktor).

Viktor är just nu nerklippt men de har precis bestämt att det ska få växa ut. Jag kan inte annat än hålla med... jag förstår att man ibland måste klippa ner dem av olika anledningar men jag personligen tycker att de ska få ha sin päls. Men det är en smak sak  . Viktor är en gå och glad kille med mycket energi. Han och Sune hade lite duster idag, framför allt för att Sune tyckte att hans matte skulle ingen annan vara hos. Men om vi ignorerde dem och gick runt lite i trädgården så blev det lugnt igen. 

DSC_0279[1]  Viktor vilar på trappen 

DSC_0278  Så här kan en nerklippt schappe se ut!

DSC_0276  Sigge och Rasmus.

Alltid kul att hälsa på Barbro, Sigge och såklart Viktor.

trevlig helg

Linda och vovvarna!


Grattis!

 

 

    Idag är det födelsedag!

Schalinda's Jorge Lorenzo och Schalinda's Valentino Rossi fyller 2 år!

022

 

Stort grattis på er!


Inofficiell utställning med Sune och Leo

 

Ja idag var det dags igen för bröderna bus. Det hängde regn i luften när vi åkte och det kom även en lite skur, men jag tror att det vlev väre efter att vi åkt därifrån.

Som vanligt så gjorde de sin stämma hörd... Gillar inte det alls kan jag säga. INGEN av mina andra skäller på utställning eller liknande. De andra i kullen som är ute i farten är oxå betydligt lugnare än dessa gossar. Jag blir lite stressad av detta beteende. Någon som har en lösning på detta problem?!

Men, men Sune tyckte jag var lite lugnare idag. Gick att avleda betydligt bättre än förra gången. I ringen gick det riktigt bra, glad och pigg ( hoppig, men vad gör det när man är liten). Rasmus ställde Leo som hade det lite svårare. Men med en riktigt trevlig domare som hjälpte Rasmus så gick det bättre och bättre. Resultatet: Leo: HP och en väldigt fin kritik, Sune: HP, BIR och BIG 2 och även han en strålande kritik.
I gruppen ville inte Sune alls och trodde mera att det både var en drag tävling och en hopptävling  . Men även här ger jag en eloge till domaren som såg att det var lite problem för en viss schappe ägare   och sa att alla fick gå en i taget istället då många av dem va unga tyckte det var svårt att springa många på en gång. Nu var det säkerligen flera som hade problem än jag, men när man står där så känns det man har den jobbigaste av alla. 

Här kommer kritiken för Leo:
Vacker hanvalp av bra modell. Bra huvud med goda proportioner, fint bett. fin hals och rygglinje. Bra förbröst med markerat förbröst. Rör sig bra med bra steglängd. Lite hög svans i rörelse. pigg och glad. Busig men hanteras väl.

Sunes kritik:  Härlig hane av utm modell. Vackert huvud med fina bruna ögon. Mycket bra bett. Fin överlinje, mkt bra längd på bröstkorgen. Goda vinklar. Rör sig med mkt bra steg. Gott temperament.
Välpresenterad.

En bra dag i utställningsringen!

Linda och vovvarna


Schalinda's Aragon

Nu har jag försökt i fleeeeera dagar få in ett foto på Znappe ( Aragon) som varit på utställning för ca 1 vecka sen. Men det går inte korten ligger rätt på datorn , men när jag lägger in dem här så vrider de sig... Jag fattar ingenting. 

Men här kommer kritiken i allafall som var riktigt fin. Bra jobbat Mysan och Znappe  .

bild 1

Meeen nu vred den sig oxå. Nu kära läsare får ni vara kreativa och vrida på datorn/ surfplattan så att ni kan läsa den fina kritiken.

Eftersom ni ändå har vridit på datorn så kan jag lägga in en bild oxå, haha

bild  Resultatet blev: HP, BIR och BIG 2

Stort grattis till er 

Ha de bra i regnet

Linda och vovvarna


Utställning

I torsdags var jag med småkillarna på deras första utställning. Det gick ganska bra. Sune fick Hp, BIR, BIG4 och Leo Hp. Domaren var förtjust i båda men det var Sune som drog längsta strået idag. Dessa gossar är lite "pratiga" av sig och det var de även denna dag... Behövs mycket "möta andra hundar träning". Men skam den som ger sig. I ringen gick det skapligt, de var glada och pigga. Men det var svårt med kontakten och mycket stuts   . De skötte sig utmärkt i buren och låg lugnt och sov när de inte skulle visa upp sig.
När jag var ute och gick på utställningsområden var det flera som kom fram och ville veta  mer om rasen så jag hade fullt upp med att få dem att fokusera på mig och berätta om rasen för hund intresserade. Kul att det finns intresse för rasen!

IMG_20140501_164613

Leo  ( som inte står bra)

IMG_20140501_164442

Sune 

DSC_0241   DSC_0242

 Leo's kritik                                                         Sune's kritik

 

ha de bra!

Linda och vovvarna

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik