Blogginlägg

Schapendoes specialen

 

Jag har sånt oflyt ibland. Under flera år har jag inte kunat åka till specialen i Vårgårda pga att sönerna har race samma helg. Detta har kolliderat i flera år... Gissa om jag blev glad när jag såg att sönernas race inte låg denna helg, tjohooo jag skule kunna åka. Men nej då, icke sa nicke, även specialen var flyttad. Såklart till samma datum som nya datumet för race med sönerna. 

 

Men, men jag kan inte klona mig även om det skulle behövas.

Dock var det med en Schalinda's hund. Aragon ( Znappe) var där och tävlade. Znappe fick exillent med fin kritik.

10 months exs. type, exc temper,very nice dark eyes, correct and complete scissorbite, good topline, correct angulation, nice forechest, correctin movement, needs slightly drive from rear.

Tach Mysan för att du visade upp fina znappe!

 

kram

linda och vovvarna

 


5 hundar i en husvagn!!

 

Nu har jag varit borta ett tag.. Under 10 dagar har mina stora killar kört roadracing och vi har varit på Gelleråsen banan hela tiden.  Jösses vad jag har tampats med värmen. Fem hundar i en husvagn i denna värme. När vi åker så där länge så har vi både husvagn, liten lasbil med 3-4 sängar, ett tält på 3* 6 meter och ett förtält. Lite packning blir det  . Hundarna fick vara i husvagnen och i förtältet. Jag hade med 2 stabila valphagar som jag satte runt förtältet så att hundarna inte kunde krypa under och för att vi skulle kunna ta bort väggarna om det behövs.  Under dessa dagar hade vi regn under ca 1 timme. Restan av tiden var det sol. Tack och lov hade vi en stor fläkt som gjorde att det blev drägligt för hundarna. Hade även en vattenflaska så jag kunde blöta ner tassar och ljumskar på dem. Det blev inga långa promenader inte... På kvällarna tog vi bilen till skogen så de kunde få röra sig lite. De har skött sig så bra som man kan göra under de förrutsättningarna.

Jag har ju märt att Fanny varit sur och vrång senaste veckorna och nu kom svaret. Mitt i kaoset och värmen så började hon löpa... såå typiskt. Men det har gått bra, Casper visar ingen förren det är höglöp, och de små är allmänt förvirrade ändå  . Nu när vi kommit hem ser jag att Cajsa också är på gång. Jag gissar att jag har två löptikar imorgon. Casper har tagit semester från jobbiga unghundar och tjuriga tikar så han är men min man på jobbet i Stockholm. 

Under denna tid på banan så har ena sonen kört enormt bra med sin motorcykel. 4 segrar fixade han! Helt otroligt! Han fick även ett par andra platser och en 4 plats. Andra sonen fick åka med ambulans från banan efter en krasch  . Allt gick bra och det blev "bara" mjukdels skador. Men detta har gjort att han haft svårt att köra hojen och hitta känslan igen.

Här kommer lite bilder från sonen som vann!

IMG_20140728_124336 Pokaler efter två helgers race och ett långlopp

IMG_20140728_122705 Fredrik vid sin hoj

IMG_20140729_170834 Vid prisutdelningen, som nr 1!

Nu ska vi ta det lugnt ett tag. Jag hade tänkt gå på kantarellspår kurs med Fanny denna vecka, men hoppar det nu när hon löper. Får bli vid ett senare tillfälle. 

Måste visa ett kort som jag fick på Lystra, den lilla sötnosen från sista kullen.

IMG_20140719_150058 Lystra 

 IMG_20140719_150152 Fina goa Lystra

 

Nu ska jag ta och sova, hörs snart igen!

Linda och vovvarna!


Alfta utställningen

 

I helgen var jag iväg och tävlade med Sune och Fanny i Alfta. Det var Sunes första officiella utställning och jag hade inte så jätte stora förväntningar. Inte för att han är fin, för det är han, utan för att han "pratar" väldigt mycket och jag var nervös att han skulle skälla inne i ringen  .

Men min glädje var enorm när jag bara hör positiva kommentater från domaren och Sune var riktigt duktig. Rörde sig jättefint och stod ok. Min fina kille! Vi fick ett excellent och jag blev så nöjd. Men domaren var inte nöjd... hade tyckte Sune skulle ha ck, cert och bli bäste hane också. Min Sune!!

Fanny den lilla tussan hade jag heller inga större förhoppningar om då hon tappat massor med päls vid förra löpet och det är inte fördig utväxt ännu. Vi ger henne B vitamin och det har gett resultat, så det har skett en stor utveckling sista 2 veckorna. Fanny skötte sig till en början bra. Rörde sig super och väldigt trevlig. Ända tills hon av någon anledning kastade sig i kopplet mot en annan hund.. Fick henne snabbt lugn igen och vi fortsatte, tyvärr kändes hon lite spänd efter detta. MEN..... vad gjorde det när trasselsudden går och blir bästa tik med cert. 

Jag fattade ingenting. Hade mina hundar vunnit på tik och hanklass!! Javisst va det så denna gång. När de möttes vart det Sune som drog längsta stråen och bleb BIR och Fanny BIM. Kan det bli bättre??

Att sen killen som var inropare kom ut ( efteråt) och berättade att jag skulle vara stolt över mina hundar för domaren hade pratat väldigt bra om dem inne i deras tält. Det var kul att höra. Domaren pratade öven mycket med mig efteråt, men tyvärr var jag så uppe i varv av resultatet, sen var han inte svensk och det var svårt att höra vad han sa. 

Även syrran var med och ställde sin Estelle( Löwchen) och fick även hon Cert och blev BIR. En bra helg kan man säga . När det gäller utställningar så är det en berg och dalbana. Iband går det upp och ibland går det ner. Men så är spelet, domaren dömer och denna gång gick det bra.

IMG_1596  Fanny och Sune som BIM och BIR

IMG_1591 Fina Fanny

IMG_1563 Min goding Sune

DSC_0390 Sunes underbara kritik

DSC_0392Fannys fina kritik

 

En bra helg! Men det var trötta hundar som åkte hem från Alfta. Väl hemma var det en goding vid namn Leo som längtat mycket efter sina lekkamrater. På fredag ska vi åka på tävlingar med motorcyklarna, så nu väntar 10 dagar i husvagn med hundarna.. Det brukar gå bra, lite trångt blir det men det funkar. Det ända jag oroar mig för är att både Fanny och Cajsa troligtvis ska börja löpa närsomhelst. INTE kul med 3 hanar!!!

Det får vi lösa då.

Ha de bra

Linda och vovvarna!


Hemhjälp!

Idag blir det inte så mycket hund i mitt inlägg... Men jag måste bara berätta att jag skaffat hemhjälp. Det är ett av de bästa beslut jag/ vi gjort på länge. Nu är det inte en vanlig hemhjälp som vi har utan vi slaffade för en månad sen en Robotdammsugare. 
Jag är så sjukt nöjd så att det nästan blir lite löjligt  . Finns en massa man kan lägga pengar på men jag valde att lägga ca 3500 på en dammsugare.
Min nya bästa vän heter: Neato Signature Pro och är helt kalas. Det ända som den inte klarar är hörnen så där sopar jag ut smutsen om det behövs. Det är så skönt att slippa dra runt på dammsugaren och denna är försiktig mot möbler, inredning och hundarna. Ligger hundarna och sover går den snällt runt hundarna ( och de bryr sig ingenting). Ligger deras tjocka fällar på golver så dammsuger den dessa oxå. Perfekt att gå ut på promenad med doggarna och komma hem och det är ny städat.
Denna kan jag varm rekomendera och ni tröttnar på att dammsuga 

IMG_20140630_201705 Min nya kompis!

Inte alls mycket om hundarna idag. Men de får mer mys i soffan med matte om jag slipper dammsuga varje dag  .

ha de bra

Linda

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik