Blogginlägg

Rallyträning

Idag var det mullet och skönt ute så det passade bra med lite rally träning. Idag blev det Fanny och Casper som fick träna. Har en liten fundering om jag ska "orka" ta tag i träningen och starta Casper i fortsättningen, han har ett ynka godkänt kvar för att kunna bli uppflyttad till avancerad klass. Fanny är inte startad alls och jag har nog varit lite slapp i hennes träning. Men idag tränade hon med bra attityd och visade glädje. Även Casper gick bra, men vi hade lite problem på vissa skyltar. 

IMG_20140811_165852 syyran och en av hennes juveler

IMG_20140811_165917 Casper spanar in banan medans Fanny vilar i buren.

mms_img1044596338 Fanny vilar efter en bra träning.

 

En film på Fanny

Fanny är rolig att träna med för hon är oftast lätt att tagga upp. Men träning behöver vi. Det som var allra svårast idag var sitt/ stå och sitt /stå /gå runt. Men det är bara att öva.

 

Ha de bra

Linda och vovvarna


Kluriga spår

Idag blev det en skogsdag igen. Denna dag var det Fanny och Cajsa som fick spåra viltspår. Jag lade ett spår till Cajsa på ca 120 meter. Tror jag, jag mätte med runkeeper och syrran mätte med en app på sin telefon. De visade väldigt olika...Har försökt att räkna när jag går med glömmer bort mig. Hur som helst .. Cajsa var ganska duktig. Hon spårar inte direkt i blodet/ klöven utan går lite mer sicksack. Men hon har inget problem att komma fram till resultatet. 

Fanny, den lilla arbetsmyran  . Tror att hon fick spåra runt 300- 500 meter, över två vattenfyllda diken, flera vinklar, svår terrräng och framför allt med en förrvirad förare som inte trodde på att hon hade koll på läget. 
Visst hon tappade spåret två-tre gånger, varav 2 gånger var mitt fel. jag snubblade och tappade linan som fastnade. Fanny vänder och kommer fram till mig och undrar vad jag sysslar med. Men man ser att hon försöker och vill hela tiden. 

Jag tycker detta är sååå kul men behöver lära mig mera. Fanny blir såå glad nä hon hittar rådjursklöven.

Nästa gång måste jag hitta bättre ställa att spåra på.

Ha de bra

linda och vovvarna


Spårning och Lystra

 

Idag har jag varit till Lindesberg och fyllt på förrådet av Bravo färskfoder. Hundarna älskar detta foder. Passade även på att åka till Therese som har Lystra från senaste kullen. Hon är en sån mysig lite hund. Inte så stor men väldigt feminin och med fina proportioner och framför allt riktigt trevligt temerament. En riktig goding är det  .

Sen bar det iväg till min kära mor. Ville att Fanny skulle få hälsa på hennes hane, Alfons för att se var hon är i löpet. Fanny är inte speciellt intresserad av våra egna hanar så Casper håller på att bli tokig. Varför vill hon inte ha honom!! - tycks han tänka. Men han har hittat ett offer... sin son Sune uppvaktar han flitigt. Knäppa hund ... . Fanny visade i allafall att hon närmar sig höglöp med stormsteg. Alfons var jääääääätte kär i henne, och hon ställde villigt upp sig för honom. Det är inte lätt att vara hund och kär:)

 

På kvällen tog jag och syrran och åkte iväg och spårade med Sune, Fanny och Leo. Sune skötte sig jätte bra och var taggad på att ta spåret. Leo hade lite svårt ibland, tyckte att det var konstigt att min syrra gick med i spåret, tappade koncentrationen ett tag  men sen gick det bra.

Fanny, gick super! Lagom pigg och nogrann. Idag provade vi att göra bloduppehåll för första gången och det gick ganska bra, tappade lite men hittade snabbt spåret igen. Nästa gång ska hon få prova och spåra runt  meter och med längre uppehåll och med mer vinklar.

Så kul att spåra!

Marias lilla Estelle spårade för andra gången och det gick riktigt bra, börjad fatta vad som förväntas av henne och börjar tycka att skanken en riktigt trevlig.

Idag blev det mest kort på Estelle:

IMG_20140806_225024 Fina Estelle

IMG_20140806_225124 Estelle spårar

IMG_20140806_224938Syrran Maria och en taggad Sune!

 

Imorgon väntas det bad av godingarna och lite pälsvård!

Linda och vovvarna!


Tränat viltspår

Idag har jag varit iväg och tränat lite viltspår. Var länge sen nu.. Idag var det Fanny och Sunes tur. De var så duktiga  . Så härligt att se hur de arbetar med sitt huvud. 

DSC_0435 Lite redskap till spårningen

Här kommer en liten film på Fanny

IMG_20140804_210247 Fanny

 

Sune tränar viltspår 

 

IMG_20140804_210203 Sune, så stolt över sitt rådjursben 

Imorgon blir det Casper och Leo som får jobba lite, Cajsa är i Stockholm. Precis som jag trodde så började hon löpa...och det är väldigt spänt mellan Cajsa och Fanny nu när de löper speceíellt när Casper är i närheten. Skönt att kunna sära på dem ett tag!

Natti natti

Linda och vovvarna!

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik