Blogginlägg

Rallytävling

I helgen som var körde vi rally tävling båda dagarna. Alltid svårt att veta hur hundarna skulle uppleva att åka på tävling två dagar i rad. Skulle de va trötta? Oengagerade? eller hur skulle det bli. 
Casper startade i fortsättningsklassen efter ca 1 1/2 år vila från tävling. Han behöve en godkänd runda för att få sitt diplom och börja tävla i en högre klass. Jag var sjukt nervös... som jag alltid är när vi är ut. Casper var på bra humör och gick riktigt bra. Fick 90 poäng och en fin 5:e plats. Vi gjorde lite snea sitt, förarfel, och nåsn bristande kontakt. Men annars så gick det bra.

IMG_20140913_171324Fanny gjorde tävlingsdebut på rallybanan och var lite splitrad första dagen. Tittade bort på andra hundar, lite nos, lite bristande men framför allt förarfel av mig och fel moment. Lite surt på en lätt bana.. Jag korrigerade hennes sitt vilken medförde att hon satt 2 gånger istället för en. Det blev bara 56 poäng. Men jag kände i allafall att jag hade med henne på banan och går går nog att träna till en bra rally hund.
Dagen efter var det bara Fanny som skulle tävla. Hon var pigg och glad. När jag värmde upp gick hon såååå fint. Men precis i början på banan tappar hon lite focus och vill börja lukta. Detta måste jag bli bättre på. Att få till en bra start med  start signal. Casper fungerar det på, men Fanny och jag har inte hittat en bra start ännu. Men när vi väll började gå så förljde hon med jätte fint. Och de skyltar som hon/jag hade tabbat oss på innan gick jätte fint. Inga förarfel och inga fel moment!!
Lite nos, lite bristande men fina 88 poäng fick vi. Såå nöjd. Kändes mycket lugnare på sista tävlingen. Sen tycker jag att det är ganska skönt att få åka med bara en hund och hålla focus på henne.

IMG_20140914_164733

 

Nu måste jag åka och jobba litegrann

 

Ha de bra

Linda och vovvarna


Utställning Sandviken

I lördags var jag och syrran i sandviken med Fanny och Sune och hennes Estelle. Vädret var toppen och miljön underbar. Med på utställningen var även Lystra från sista kullen, det var hennes första "stora" utställning. Först ut var Sune, som var ensam hane. Han gick ganska bra (för han var ju själv i ringen) och fick exc, ck och cert  .
Sen var det Lystras tur och även hon van sin klass och fick ck. Till sist var det Fannys tur som ärven hon vann sin klass med ck, cert och reserv cacib.
 Slutresultatet blev: Fanny Btkl 2, Lystra Btkl 4, och Sune BIM.

Man kan tycka att jag borde vara supernöjd, och det är jag egentligen. MEN Sune var sur och tvär hela utställningen , skällde på allt och alla och allmänt stressad. Inget kul att se när ens hund inte mår bra.. Fanny blev stressad av hans uppförade och var inte på topp heller. Syrran gick ifrån med henne för att hon sulle få lugn och ro. Sune har gått så mycket bättre med andra hundar, vi har kunat träna, möta andra hundar utan större prolem. Men i torsdags skedde ett riktigt bakslag  . Var uppe på bruks och tränade när en hund som tränade lös på andra sidan planen stack och sprang emot Sune väldigt sur oh tvär. Hunden bet inte på honom men hen bet emot honom och Sune som var i koppel blev riktigt skraj. Vi kunde inte vara kvar för han gick inte ner i varv utan upplevde alla hundar som farliga. 
Detta är sådant som händer, men det är sååååå tråkigt. Så fort vi kom till utställningsplatsen så märkte jag att han var super stressad. Gick bra när han var själv i ringen men inte när han skulle in som BIR och BIM. Nu har vi lång väg att vandra för att få bukt på detta... min lilla goa Sune.

Men goa härliga Lystra är bara för go, vilken tjej! sååå stolt över henne och hennes duktiga ägare. 
Alla tre hundarna fick fin kritik och domaren var en som jag gillade skarpt. Mjuk och trevlig mot hundarna och stöttade mot en stressad ägare när hunden inte fungerar. Dessutom var han nogrann och klämde, kände och mätte olika detaljer. 

Här kommer kritiken:

DSC_0534 Fannys kritik

DSC_0535 Sunes Kritik

DSC_0531 Fannys fina rosetter

DSC_0532 Sunes rosetter

 

Nu ska Sune få vila sig, han har 2 cert och är inte 1 år ännu. Nu ska vi träna och bygga på vår kontakt så att han känner tillit till mig och kan strunda i andra hundar. 
Till helgen ska vi ut och tävla igen, men denna gång är det Casper och Fanny som ska ut på rallybanorna igen. Fanny ska göra sin första start, ska bli spännande och se hur hur hon fungerar där eller om mina dåliga tävlingsnerver ställer till det  .

Ta hand om era hundar där ute, det förtjänar dom!

Lystras kritik finnas att läsa på Therese blogg: hund-lycka.blogspot.se 

kram

Linda och vovvarna

 


Gnäll inlägg

Nu var det länge sen jag var här... Semestern är slut och jobbet börjat. Älskar mitt jobb och mina kollegor. Meeeeeeen det är sååå intensivt vissa perioder. Mycket nya barn och nya möten som är inplanerade. Mitt i allt detta har jag anmält 2 juveler till utställning och de borde verkligen miljötränas inför detta. Fanny och Casper är även anmälda till rallytävling. Det är Fannys första och jag har brustit i hennes träning... Jag har omedvetet börjat vrida hela överkroppen åt vänster när hon ska sitta och detta har medfört att hon vinklar ut rumpan och sätter sig snett, och vad har jag då gjort jooo belönat. Hur tänkte jag då???? Nu har jag en hund som både sitter, ligger och går snett. Bläää vad trött jag blir! Nu när jag försökt korrigera mitt missstag och går upprätt och lite mer stelt så fattar hon inte vad jag menar och vill inte sitta alls. 

Jag får skylla mig själv när jag slarvar.

Nu när jag har lite hundar som behöver träning av olika slag så har min nacke brakat ihop igen. Jag har under flera dagar sjukt ont i nacke och huvud, hoppas det snart går över då det är mycket som måpste fixas med både hundar och jobb denna vecka. 

Nu ska jag i allafall ta en kopp kaffe och försöka kvickna till lite:)

Visst vart det ett gnäll inlägg 
Nästa gång är jag piggare igen!

ha de bra 

Linda och vovvarna

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik

«september 2014»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
Utställning
Höst
Nu har de små liven flyttat!
Skogstur
Avelsbedömning och bilder
Filmer
Tips inför valpköpet
Djursjukhuset
Avmaskning och bilder
Utemys

Senast kommenterade
Nu har de små liven flyttat!
Skogstur
Djursjukhuset
Tips inför valpköpet
Silas gör det igen!!
Casper
Valpar i magen!
Slask och halka
Renovering och löp
Nu är de här!!

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012