Blogginlägg

Bilder från sista spårningen

                                 När man ska ut och lägga flera viltspår är det musigt med lite fika

DSC_0414

 

IMG_20150106_162936
En fika sugen Fanny som älskar att spåra i skogen

IMG_20150106_163040

Sune min lilla goding!

IMG_20150106_162800

Sune efter spårningen, i munnen har han både älg och rådjur, bäst att ta förs sig så inen annan får klöven  .

IMG_20150106_162904

Fanny fick jobba lite, spåret ca 600 m i ombytlig terräng. Vi var 4 st som följde henne, vill att hon ska träna på att jobba självständigt utan att söka kontakt med oss. Vilket hon klarar galant.

 

Nu har vi inte spårat på ett par veckor, vill ha mindre snö på backen först. Just nu är det lite rallyträning som gäller. Fanny och jag ska ut och tävla om ett par veckor. Ska bli kul, men domaren som dömer oss brukar inte gilla mina rundor. Jag har aldrig fått ett godkänt resultat av henne. Vi har inte ens varit nära, utan super dåliga poäng. Meeeen hon har aldrig sett mig och fanny, så vi testar. Kanske kan vi få vår sista godkända runda i nybörjar klassen .

I lördags fick en uppfödar kompis en kull med härliga schappe valpar. Men idag fick jag veta att tiken är svårt sjuk och ligger på intensiven och de har under dagen letat amma febrilt. De verkar ha tur att finna en amma så det är bara att hoppas att alla valparna klarar sig. Mamma tik är fortfarande dålig och jag hoppas, hoppas att hon kurerar sig och blir frisk igen. Sånt här är det svåra med att vara uppfödare, ena minuten verkar allt toppen för att nästa sekund kan man vara nära att mista en kär familje medlem.  

Ta hand om er!

Linda och vovvarna


Film på fanny

Här kommer lite mer från inomhus träningen.

Fanny var supertaggad så att jag fick försöka dämpa hnne stundvis. Vi ska ut och tävla snart så vi tränande mest på att inte lukta på allt som finns på banan ( detta har hon svårt med). Fanny kommer börja löpa snart så hade svårt att glömma bort sin rumpa, vill tvätta sig hela tiden..

 

jag ser lite rolig ut på filmen. Jackan full av leksaker och en leksak som dinglar som en svans därbak. Vilket jag inte visste om förren Fanny börjar leta efter den. 

Det var en bra träning med alla tre hundarna. eo tränade mest Fredrik med och han filmade en liten stund i slowmotion ser hel kul ut. Ska se om jag får tag på den.

ha de bra

Linda och vovvarna


Träning

 

Igår blev det en tur till Lerviks hundhall med Leo, Sune och Fanny. Det var första gången för Leo och Sune så de hade lite svårt att slappna av mellan träningstunderna. Lägger in en film på Sune, han var riktigt träningsugen denna dag. Körde lite enkla övningar, inkallning, ingångar och även lite hopp över hinder. Sune var riktigt duktig igår:)

 

ska lägga upp en film på Fanny ssen men min dator är såååååå långsam så det tar flera timmar att lägga in en liten film.

DSC_0390DSC_0394

     Sune väntar på sin  tur                                              Leo och Fredrik kör lite slalom

 

Linda och vovvarna


Vinterbilder

Vi var ute häromdagen och busade av oss i snön. Så härligt att kunna släppa alla och de får springa av sig.

DSC_0329 Sune ligge i snön ett par sekunder

DSC_0341 Vackra Cajsa smälter in i miljön

DSC_0353Leo och Sune

DSC_0349 (1) Hela bushögen

DSC_0363 Utsikten fån "våran" skog

Så skönt att vara hemma. Passar på att vara ute och gå med hundarna. Sune har fått träffa en annan Schappe kille som en kompis har. Först skällde han på honom hela tiden. Men vi bara gick och igorerade honom och efter ca 50 meter så började de lukta av varann och sen var allt lugnt. Duktig kille. Imorgon ska han får träffa en annan hund, hoppas det går lika bra. Det är viktigt att får hälsa på trevliga hundar så han blir trygg igen ( blev påhoppad i somras och är lite osäker efter det).
Sen på måndag blir det lervikshundhall med Fanny och Sune ( ev Leo). Kul!

Ha de bra

 

Linda och vovvarna


Nyårsspårning

 

Gott nytt år på er!
Nytt år, nya möjligheter!

På nyårsafton var jag iväg och spårade viltspår igen med alla 5 hundarna. Tog tid, men attans vad kul det är. Fanny fick ett långt spår och i ganska svår och knövlig terräng. Ca 700 meter fick hon men hon klarade galant. Vilken näsa den hunden har! Älskar att arbeta med henne. Hon tappade på ett ställe, en älg hade korsat spåret och då valde hon älgen istället. Jag korrigerade henne och vips så var hon igång igen. 
De andra var också väldigt duktiga, Sune och Cajsa fick spåra ca 200 m i mörker. Men inte va det några bekymmer. Riktigt bra ha de blivit. Casper tyckte kanske inte att denna aktivitet var så himla kul, han är så mammig så han har svårt att arbeta självständigt. Även Leo var skötte sig bra, jobbade mycket mer självständigt och metodiskt i spåret.
Gissa ocm jag hade trötta hundar på kvällen? Det var rygglägge på alla 5 

Tyvärr blev det inga bilder då det började bli mörkt.

Ha de bra

Linda och vovvarna

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik

«januari 2015»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Utställning
Höst
Nu har de små liven flyttat!
Skogstur
Avelsbedömning och bilder
Filmer
Tips inför valpköpet
Djursjukhuset
Avmaskning och bilder
Utemys

Senast kommenterade
Nu har de små liven flyttat!
Skogstur
Djursjukhuset
Tips inför valpköpet
Silas gör det igen!!
Casper
Valpar i magen!
Slask och halka
Renovering och löp
Nu är de här!!

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012