Blogginlägg

Fanny klarade rallylydnaden!

IMG_20150207_174216

Igår var jag och Fanny till Fagersta och tävlade i rally. Hon klarade av sin tredje kvalificerade runda och fick 85 poäng. Hon var riktigt duktig men har en stort problem, varje gång vi tränar/tävlar ska hon minst 1 gång sätta sig och klia sig lite. Vet inte om hon gör det för att hon vill lugna mig... men jag lir inte lugn av detta beteende. Den gång kom det redan på skylt 2 som var " sitt framför höger ingång, framåt" . Hon gick in i front, sen ramlade hon ihop och kliade sig. Det var bara att vänta till hon var färdig. Sen kom vi til en "tysk sväng" med speglag framför. Jag vände och hunden står kvar och speglar sig, den lilla divan 

Men nu har hon fått sin första titel, RLD N och det är bara att börja träna fortsättnings skyltarna. 
Det var första gången vi var i denna hall och det var en trevlig hall, men lite annolunda upplagt. Det fick bara vara en hund på banan och en hund som tränade alla andra skulle vara i bur eller utanför. Bra för hunden som tävlade men lite kort om tid för den som skulle in efter för en del. Man fick inte ha hundar i hallen om de skäller så jag var lite nervös  att Fanny skulle skälla. Det var så tyst och alla människor viskade!? i hallen. Nästan lite för tyst kan jag tycka, men samtidigt var det skönt för den tävlande hunden att inte bli störd av alla. Fanny var lugn och trygg under hela dagen så jag är nöjd. 

Nu ska vi vila lite ifrån rally och börja ringträna lite igen. Ska försöka odla mer hår  på Fanny och åka på lite utställningar.

Ha de så bra alla goa människor!

Linda och vovvarna.

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik