Blogginlägg

nya utredningar..

Nu är det lite drygt en vecka sen Cajsa sjuknade in och det går väll så där med henne... Benen är lite bättre men hon går som om hon vore full  . Tyvärr har hon fått fler konstiga symtom som hår anfall, snett huvud och lite sne symetriskt i ansiktet. Äter dåligt, kräkts lite och lös i magen.. Vi har fått sluta med de tabletter hon fått till magen håller, ska ev börja med cortison istället. 
Idag var vi iväg igen till kliniken för att göra nya tester, bla sköldkörtels och kolla igenom öronen ordentligt så det inte är någon öroninflamation som satt sig på balansen. Men än en gång så vet vi ingenting mer än att de misstänker att något är fel i hjärnan eller andra delar av huvudet. De såg att hon regerade  konstigt med ena ögat, svårt att lokalisera ljud och andra neurologiska tecken 
De vill nu gå in och titta med en CT röntgen för att se hur det ser ut i hennes huvud. Vi fick kontakta försäkringsbolagat för att se om de ersätter denna undersökning då flera bolag inte gör detta.... men mitt gjorde det upp till 5000 kronor. Veterinären har ringt ikväll och kolla om vi vill göra detta så nu väntar vi på en snabb tid då hennes symtom kommit snabbt. Hemma är hon ganska pigg idag, viftar glatt på svansen oc söker perondvis även kontakt. Men därimellan är det svajigt med henne, går in i möbler, svårt att lokalisera sig och orkeslös.

Vet inte riktigt vad jag förväntar mig att hitta, men tider springer iväg nu med Cajsa. Nu håller vi tummarna att vi snart får tid och att vi hittar något behandlingsbart så att hon får bli sig själv igen.

Kram på er

Linda


Cajsa är sjuk:(

Vår fina Cajsa är sjuk..
Igår på promenaden var hon trött och hängig. Sen efter en timme kunde hon kanppt flytta bakbenen. Ramlade och fick ta stöd av väggen. Blev bättre under fm och sen under em gick hon på mini promenad.
Efter det så fungerade ingenting, både framben och bakben gick åt olika håll. Cajsa fick jobba för att kunna stå upp. Idag blev det en heldag på djurkliniken i Kumla och många tusenlappar fattigare. MEN en lika sjuk hund har jag hem. De hittar inte felet.... . Jag blir så ledsen och uppgiven. Varför fungerar inte hennes kropp. Hon har aldrig varit halt i hela sitt liv. Blodproven visar ingenting och röntgen visar ingenting. livmodern kändes och såg bra ut. men vad är fel....
Nu ska hon vila och äta rimadyl under helgen och blir det inget bättre blir det troligen magnet röntgen nästa vecka. Vi skulle hålla henne under uppsikt hela tiden och vid minsta försämring ska vi in till Strömsholm. 

Min goa lilla loppa! De andra hundarna står runt henna och fatta ingenting, de luktar och märker att någonting inte stämmer. Nu ska jag försöka få i henne lite kött, då hennes aptit är obefintlig.

kram på er!

Linda och vovvarna


Kista utställningen

 

Igår bar det iväg till Stockholm för att ställa Fanny. Det var Fannys första utställning sen hon fyllt två och vi vill ju gärna ha det sista certet  . Utställningen i helgen var kanske inte den bästa i det syftet då det även skulle koras Sverige Vinnare-2015. Detta betyder att många fina schappar var på plats. Fanny tävlade även mot Lystra ( Schalinda`s Catalunya) denna dag. Det var 6 öppnaklass tikar och Fanny fick exellent, placering 2 med ck. I bästa tikklass kom hon 4:a med reserv certet. Attans vad nära vi var att få certet... Men jag är nöjd, kritiken var jättefin och många schappar fick "bara" vg, dock var hon mer nöjd med tikarna denna dag än hanarna. 
Lystra skötte sig jättefint och fick exellent men oplacerad men med fin kritik. 

Som vanligt när man är på utställning så undrar man hur en del hundägare tänker... Det var väldigt mycket kiss utanför ringarna, precis vid burarna, i gångarna osv. Varför kan man inte rasta sina hundar så de slipper kissa inne... Visst kan hanar markera och sånt men detta var mycket mera än det. 

Nöjd med dagen kom vi hem framåt kvällen då syrran var med och deras klubb hade årsmöte i samband med utställningen. Det var en trött Fanny som skuttade in till resten av flocken och la sig och tuggade lite hundben. Matte hade som vanligt en grym huvudvärk och satt och försökte översätta kritiken från tyska till svenska. Inte lätt...
Men här kommer den:

Mycket vacker feminin typ, kraftigt fint huvud med bra päls? Tillräcklig djup bröstdjup, korrekt överlinje, god benstomme, strävpäls?, parallella rörelser.

Detta är vad goda vänner har hjälpt mig med och även sekretariatet på utställningen. Tror det stämmer ganska väll iallafall  .

IMG_20150405_161728

Ha det bra!

Linda och vovvarna

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik