Blogginlägg

Anlagsprov i Viltspår

I förra veckan bokade jag en tid för anlagsprov med Fanny och Therese med fina Lystra ( från sista kullen). Vi tog bilen till Forshaga och träffade en ur trevlig domare/ testledare som hade lagt ett varsitt spår åt oss. Lystra började och spårade bra, men var lite "off" denna dag och tyckte inte att skogen var så rolig alls. Tyvärr gick det lite för sakta och hon klarade inte tiden denna gång. Men det är bara testa igen. Det är ju det som är klurigt i viltspår, skogar man inte känner igen, djur som klampat in på spår som hundarna känner av.
Sen va det lilla fannys tur. Hon kändes taggad från början och var lite het på innan vi började. Jag gjorde som jag brukade , bytte till spår sele och lina precis vid starten för att markera att du får hon börja jobba. Starten fick kalas, super motiverad hund, vinklarna ficade hon galant, cirklade på ett par men inga svårigheter,  genade lite vid  en vinkel men det får man göra om det är lite grann. Sen helt plötsligt ser jag hur hon börjar spåra något annat ( färskt spår) jag var tyst och lät henne hållas. Hon spårade tillbaka ca 30 meter och sen tvärslutade hon och gick snabbt tillbaka till det hon skulle göra. Super duktig! Hon behövde inte ha någon hjälp av mig! 

Tiden blev 14 minuter av 30 som är godkänt och domaren var helnöjd. Hon sa att hon tyckte att Fanny jobbade riktigt bra och smart, cirklade för att vara säker på att hon var rätt, tittade på mig ibland för att kolla så att jag hängde med och inte för att få hjälp. Jag är sååååå glad för denna vovve ( och alla andra såklart) . 

Nu är det lite träning inför nästa klass som är svårare, dock har vi tränat med alla delarna som finns i denna klass utan skott vid spårning ( skott träning har vi annars vid bruks och sen hade vi det vid bph testet). Sunde har även han kommit en bra bit i sin spårning och kanske kan vi anmäla honom också till anlagsprov snart.

Kan tyvärr inte lägga in bilder just nu för min dator vänder på alla bilder så de ligger upp och ner...

Trevlig midsommar på er alla

Linda och vovvarna


Snart semester...och äntligen lite bredband

Åh vad jag längtar till semestern i år. Det är mycket på jobbet och mycket man vill göra med hundarna. Vi har även varit utan bredband under 2 veckor, gissa om vi känt oss handikappade   . Cajsa mår ok just nu, vi har slutat med behndlingen och nu får tiden utvisa om hon håller. Huvudet är fortfande snett, men inte lika mycket. Hon är piggare och vill följa med på promenaderna igen. 


Fanny har lite utställningar på gång, vi ska till Alfta och till Tvååker som är en 2 dagars utställning. Det är jag och syrran och Rasmus som åker och vi har bokat en bra campingplats. Blir nog en tur till Ullared också.

Fanny har även gått både agilitykurs och viltspårkurs, så under veckan ska vi prova göra ett anlagsprov. Även Lystra ( avkomma till cajsa och casper) ska med. Sååå spännnande!!! 
Lystra har även varit på lite utställningar och fått excillent och Reservcert, Grattis! 
Läste även på FB att fina Znappe varit på inoff och fått fina resultat, grattis till er med! 

Under veckan ska jag även boka in röntgen tid till Fanny så jag ser om hon är fri på armbågar och höft. Till våren är det tänkt att hon ska paras om allt är friskt på henne. Längtar så efter att få ha lite valpar i huset igen. I september är det 2 år sen kull 2 föddes.

ha det bra!

Linda och vovvarna

 

 

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik

«juni 2015»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
1 december
Lek
BPH
Utställning
Höst
Nu har de små liven flyttat!
Skogstur
Avelsbedömning och bilder
Filmer
Tips inför valpköpet

Senast kommenterade
Nu har de små liven flyttat!
Skogstur
Djursjukhuset
Tips inför valpköpet
Silas gör det igen!!
Casper
Valpar i magen!
Slask och halka
Renovering och löp
Nu är de här!!

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012