Blogginlägg

Vårgårda

I helgen var det dags för Schapendoes specialen i vårgårda. Det var många år sen jag var där på grund av att det brukar kollidera med killarnas mc tävlingar. Men i år gick det. Anmälde Fanny bara och vilken lyx det vra att få åka med bara en hund en hel helg. Vi valde att bo i Allingsås istället, lite lugnare på kvällen och sen lite skönt att få ta det lugnt på kvällen. 

På utställningen gick det kanon. Jag trodde faktiskt inte att det skulle gå något vidare då Fanny behöver bygga på sig lite mer hull och massa. Men den holländska domaren gicllade henne och hon blev 4:e bästa champion tik med ck. Hon blev oplacerad i BTKL men vad gör väll det:). Fanny fick bra kritik och jag var super nöjd. 

Med på utställningen var även Lystra ( Schalindas Catalunya) som fick exellent och kom 4:a i sin klass. Även hon fick jätte fin kritik. Så glad över våra resultat  .

Vi var oxå med på en inkallningstävling ( skoj tävling) och Fanny kom på 3:e plats, snabb är hon min lilla goding.

Under söndagen var det dags för avelsbedömning. Det var två domare som bedömde och Fanny fick inte samma som under utställningen. Hon fick bra omdöme, Men hon hade fått mycket bättre av den andra domaren. Tex så tyckte domaren från utställningen att hon hade mycket bra päls kvalitet, medans han som gjorde avelsbedömningen tyckte att den var ok men inte mer.. Så kan det vara, men jag är ändå nöjd. Även Lystra gjorde avelsbedömningen och fick riktigt fint omdöme. Känns riktigt kul då jag har tänkt använda Lystra till våren om alla tester är ok. 

Här kommer lite bilder på Fanny.

IMG_1282 IMG_1131

 

IMG_1151       IMG_1280

         

IMG_1301 Kramgoa Lystra med sin matte Therese 

 

Nu väntar både jobb och lite plugg under hösten och planering inför nästa valpkull, spännande!!

Linda och vovvarna


Länge sen!!

Här va det länge sen jag var ser jag!!!
Har haft stora problem med mitt internet och varje gång jag börjar skriva så loggar den ut igen..

Jag har varit iväg på lite utställningar med blandat resultat. Alfta gick kalas, Fanny BIR och cert och blev svensk champion. Sune BIM och cert, det var hans tredje men han är för ung för att bli champion ännu. Det var en holländsk domare vilket alltid är lite extra kul då schappen kommer från holland

.alfta2015 025 En bild på Fanny

alfta2015 007

 Ett foto på BIR och BIM. Syrran visade Fanny här och jag tog Sune. Så glad över detta resultat och de fina omdömena jag fick på hundarna.

Något helg efter åkte syrran och jag till Tvååker med Fanny och hennes hundar. Denna utställning var en 2 dagars utställning och Fanny visade sig super, men denna gång gillade inte domarna henne. Hon fick exellent ena dagen vilket var bra, men bara VG andra dagen och det tycker jag inte hon förtjänade (Men vem tycker det  .) Sen när vi skulle börja den långa färden hem så gick bilen sönder och det tog 14 timmar att få hem den. Så trött man blir, tur att hundarna hade bra utrymme så de var lugna och trygga hela tiden.  Så här är det i utställningvärlden, ibland går det bra och ibland inte alls. Tur att jag vet att mina hundar är lika fina i allafall. 

Hörs snart!

Linda och vovvarna

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik

«augusti 2015»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Utställning
Höst
Nu har de små liven flyttat!
Skogstur
Avelsbedömning och bilder
Filmer
Tips inför valpköpet
Djursjukhuset
Avmaskning och bilder
Utemys

Senast kommenterade
Nu har de små liven flyttat!
Skogstur
Djursjukhuset
Tips inför valpköpet
Silas gör det igen!!
Casper
Valpar i magen!
Slask och halka
Renovering och löp
Nu är de här!!

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012