Blogginlägg

Parningen är gjord!

För snart 2 veckor sedan så fick vi till en en parning mellan Fanny och Rufus. Allt gick jätte bra och vi fick till 2 bra parningar.

DSC_0016

På bilden ser ni Rufus som pustar ut efteråt. Det var första gången för Rufus och även för Fanny. Vi träffades dagen innan vi parade för att se hur intresset var. Fanny var jätte sugen och tyckte det var dags, Rufus var också sugen men glömde en detalj... Den där lilla detaljen under magen som gör små bebisar . Fanny gick fram flera gånger och tittade under hans mage och verkade väldigt frågande.. Dagen efter träffades vi igen, men då direkt på morgonen när båda var utvilade och pigga. Fanny blev överlycklig att se honom och vände rumpan till direkt. Denna gick det snabbt 10 minuter senare hade vi en parning. Duktiga hundar!! Så lugna och trygga hela tiden. 

DSC_0022

Nu håller vi tummarna för att det blir små valpar i december!

Kram
Linda och vovvarna


Snart dags.... kanske:)

Igår var Fanny och tog ett progesteron prov på em. Då visade värdet 13.7 och veterinären sa att det borde vara ägglossning idag. Jag hoppas det och räkna snart med att försöka träffa fina killen som är tänkt till Fanny. Men man vet aldrig om man får till det:) det får tiden utvisa.

Fick även brev på posten idag att Fanny är gPRA++ dvs inte anlagsbärare av sjukdomen som kan leda till nattblindhet ( och även senare även helblind) Känns skönt 

Det ska bli skönt när dessa löptider är över. Både fanny och Cajsa löper och hanarna är liiiiiiite jobbiga. Men inte så att de sitter och härsar och jagar upp sig utan bara lite allmänt sugna....
Hanarna parar varandra eftersom de inte får träffa tikarna, stackare. Sen har Rasmus (sonen) fått en extra jobbig kompis. Sune har blivit kär i Rasmu, går knappt ha han i samma rum som Sune. Men snart är det över och då ska vi sätta igång med viltspår och rallyträning igen. 

Kram på er

linda och vovvarna


Pälsvård och Löptider!!

Äntligen löper Fanny och jag hoppas att hon snart kommer in i höglöp.. Hennes löp är inte jätte tydliga. Gorde progesteron test i fredags och då låga hon på ynka 2,5 i värde vilket är väldans lågt. Detta var på dag 9 och veterinären rekomenderade att vi skulle ta ett nytt prov om 4-5 dagar vilket är tisdag -ondags vilket känns sent tycker jag. Fannys förra löp var inte ett 3veckors löp. Men, men, hon blöder nästan ingenting, är riktigt svullen och flyttar svansen villigt. Så nu testar jag med Casper ett par gånger om dagen för att se om det sker någon förändring. Spännande är det :)

Idag har jag haft lite pälsvård på skogs trollet Sune, oj vad päls han har. Bakbenen är tjocka av päls och den lilla latmasken orkar inte stå upp på trimbordet utan ligger som en stor kloss. Försökte ta lite kort på hans huvud idag men det gick inte alls. Han vred bort huvudet hela tiden.

DSC_0066

DSC_0073

Vår fina goa kille som tycker livet är jobbigt nu. Två löptikar har vi hemma, inte kul när man är hane. Men snart är det över. Cajsa började lite före Fanny så hon borde snart vara klar med höglöpet. 

Ha de bra!

Linda och vovvarna!

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik

«oktober 2015»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Utställning
Höst
Nu har de små liven flyttat!
Skogstur
Avelsbedömning och bilder
Filmer
Tips inför valpköpet
Djursjukhuset
Avmaskning och bilder
Utemys

Senast kommenterade
Nu har de små liven flyttat!
Skogstur
Djursjukhuset
Tips inför valpköpet
Silas gör det igen!!
Casper
Valpar i magen!
Slask och halka
Renovering och löp
Nu är de här!!

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012