Blogginlägg

Skidpremiär :)

 

Idag var det dags att leta fram skidor och pjäxor för att ta en liten kort tur med Sune och Leo. Det har snöat en del och nu är det nästan 2-3 dm nu snö. Vi har en järnväg bakom huset och där brukar det gå bra att åka. Det kommer bara veterantåg där på sommaren  . De var jättetaggade, först åkte Sune med mig och Leo. Men Leo hade lite svårt att focusera framåt och ville mer "bråka" med Sune. Då tog vi fram tvillingkopplet och satte ihop dem. Oj vad de slet. De hade super kul.  Man blir så glad när mans ser att hundarna är näjda och går in i uppgiften. Jag saknar Cajsa idag, hon var så kul att ha framför skidorna, helt focuserad och lyssande jättebra när man med rösten peppade henne. Casper tycker inte det är kul och vill bara springa bakom, allra hels vill han ha en pulka med fäll och sitta på. Men han är bra på sitt sätt. Jag har Nomesele som är helt suveränt till detta ändamål. Meeeeen det har försvunnit. Jag vet att jag hade det i husvagnen i somras när vi cykeltränade men nu hittar jag det inte. Så frustrerande... De är ganska dyra i inköp så det blir att leta lite mera. Här kommer en lite filmsnutt på gossarna:)

DSC_0231

 Leo till vänster och Sune till höger

Hörs snart

Linda och Vovvarna


Nytt år, välkommen 2016

Nu är det nytt år och nya möjligheter  . Vad har jag för hundplaner detta år? Som jag redan skrivit så har jag planer på att ta två kullar detta år. En på Fanny och en på Lystra. Fanny gör jag en omparning med Rufus och Lystra har vi några alternativ som vi undersöker. Den vi hade tänkt gick tyvärr inte igenom en av de hälsotesterna som ska göras innan ev parning.

Sune och Leo ska träna mer i både viltspår och se om intresset finns för lite rally, sen vill jsg hs sista certet Sune..Casper är bara våran mysgubbe som gillar att både träna och slappa. Jag har märkt att han har börjat bli lite stel och inte lika smidig längre. Lillgubben blir 9 år under våren...

Våran underbara lilla loppa Cajsa finns tyvärr inte kvar längre. Som jag skrev i våras så blev hon sjuk i huvudet/hjärnan och i november fattade vi det jobbigaste beslut en hundägare måste fatta. Det var fruktansvärt... Men en schappe som inte kan springa, leka och få följa med familjen är ingen lycklig schappe. Men hon är otroligt saknad av alla här hemma  .    

 

Under denna ledighet har jag bara varit hemma och slappat. Mycket skogpromenader och statsträning med vovvarna. När man bor som vi gör så får man ta med hundarna till stan med jämna mellarum så att de blir miljötränade. Det tycker de är spännande...

Här kommer lite bilder från Casper och Sunes skogspromendad:

DSC_0218

Lite lek på stubbar är alltid kul

DSC_0225

Titta vad söta far och son är! och balansera kan de också .

 

Nu är det natten, hörs snart!

Linda och vovvarna

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik

«januari 2016»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Utställning
Höst
Nu har de små liven flyttat!
Skogstur
Avelsbedömning och bilder
Filmer
Tips inför valpköpet
Djursjukhuset
Avmaskning och bilder
Utemys

Senast kommenterade
Nu har de små liven flyttat!
Skogstur
Djursjukhuset
Tips inför valpköpet
Silas gör det igen!!
Casper
Valpar i magen!
Slask och halka
Renovering och löp
Nu är de här!!

Arkiv
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012