Blogginlägg

Schappeklubbens års:elistor

Denna vecka gav schappeklubben ut alla slutresultat på tävlingsåret 2015. Tyvärr har jag ingen riktig koll på poäng systemet men här kommer lite resultat från hundarna hemma hos mig:

Årets utställningstik: Fanny kom på 12:e plats 

                                 Lystra ( Schalinda´s Catalunya) kom på 57:e plats 

Årets uställningshane: Sune kom på 49:e plats 

Åretsavelshane: Casper kom på 9:e plats 

Årets rallyschappe: Fanny kom på 11:e plats 

Kul att vi finns med på listorna i allafall:) Jag önskar att jag kunde få ut Sune på tävlingsbanan, men han älskar inte att vara på utställning. Sune har 3 cert och har blivit både BIM och BIR men han var för ung när han tog tredje certet. Vi får träna på och hoppas att det kan bli någon utställning till sommaren. 

Löpet då???
Nej ingenting ännu. Chefen vill ha in min semester för sommaren och jag skjuter upp den hela tiden , men snart går det inte längre. Snälla Fanny, jag är valpsugen 

kram på er!

Linda och vovvarna

 

 


Hälsokoll

För ett par veckor sen gjorde jag en hälsokoll på Casper. Casper är 9 år och är lite stel bak och kan bli lite sur på bröderna bus i flocken. Annars är han pigg och glad 
Veterinären tyckte han kändes pigg och fräsch men de upptäckte att han hade blod i urinet. 
Vi tog om provet efter någon vecka och då såg det bra ut men de upptäckte att han hade en förstorad prostata. En förstorad prostata kan göra att de blir stela och kan  ha svårare att bajsa. Veterinären vill nu att vi kastrerar honom för att hålla prostatan i schack. Jag är egentligen emot kastrering men denna gång är det i medicinskt syfte, så jag får väll ta tag i det .

Testade även om Fanny hade antikroppar mot herpes vilket hon hade så hon behöver inte ta herpesvaccin. Många uppfödare ger herpes vaccin om tiken gått tom ( inga valpar), men nu hehövs inte det.

Annars då?
Vi väntar, och väntar på detta evighets löp. Hur länge kan en tik vara på gång? Fanny visar alla tecken hela tiden, meeeen inte då.

I söndags tog jag och Sune en lång och skön promenad. Han hade sin klövjeväska på hela tiden och det gick jättebra.

DSC_0048

DSC_0042

Mysigt hade vi!
Hörs snart!

Linda och vovvarna!


Slut på helgen..

Nu när jag skriver på bloggen så helgen åter slut! Varför går det så fort? Hinner ingenting av den långa listan på vad jag borde göra. Men kul har jag haft i allafall...
I fredags var jag på after work på relaxen på Gustavsviks badet, så skönt  .
Lördagen vilspårade jag med Fanny igen, och vilken hund hon är  . Så mycket arbetshuvud på henne. Spåret var inte speciellt långt med jag hade försökt klura till det, vi nystade i starten för att försvåra spårstarten ( gick i cirklar innan jag gik ut på spåret), 1 återgång, branter, risig terräng. Men hon givck så bra!!

IMG_3805

IMG_3818

Även Lystra med Therese och Estelle med Maria var med och spårade. Vi har så trevligt när vi träffas och aktiverar fluff hundarna.
När det började vankas fika tyckte Fanny att hon skulle åka med i Therese bil, knäppis

IMG_3781

Efter fika, spårning så hittade vi en sandgrop där hundarna kunde leka en stund. Full fart blev det vill jag lova.
IMG_3898 IMG_3934

IMG_3924 IMG_3989

IMG_4002

Det var nöjda och trötta hundar som kom hem. 
Nu fortsätter denna eviga väntan på dessa löp som vi väntar på.. Men den som väntar på något gott...

Nu väntar en vecka med mycket jobb, men det är skönt att det är lite ljusare ute nu så man hinner med lite på kvällen.

Ha det bra!

 Linda och vovvarna!

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik