Blogginlägg

Sol och värme

Äntligen lite sol här hemma 
Hundarna ligger och myser i skuggan. De tycker det är lite jobbigt när det är riktigt varmt men annars går det bra. Vi bor precis vid en sjö så det är lätt att gå ner och kyla ner dem. 
Tog lite bilder idag när Leo och Sune badade, Casper höll sig undan för vattnet för man kan ju bli blöt... Fanny var ute på promenad och fick bada lite senare.

DSC_0179

Leo gillar att svalka sig!

IMG_20160531_193513

Leo och Sune

DSC_0175

Skönt med vatten..

 

Idag fick jag ett sms från Therese att Lystra kräkts  . Är det ett tecken eller bara slumpen, jag hoppas på ett dräktightstecken.

kram

Linda och vovvarna

 


Regn..

Oj vad det har regnat nu under några dagar.. Hundarna är inte så berörda, de lägger sig på inglasade altanen och slappar. Har under helgen varit ute i skogen med ett par stycken och de gillar att springa i lera/gyttja. Ser hemska ut när vi kom hem. 
Men en bra sak med en schappe är deras fantastiska päls. Efter 15-20 minuter är de torra och all lera faller ur pälsen och de är rena igen 

Hur är det nu då med de parade tikarna?
Lystra:
Lystra går imoorgon in i 3:e veckan. Vid denna vecka är det dags för äggen ( zygoterna)  att fördela sig och fästa vid livfoderväggen. Embryot är ca 5 mm stort och består bara av ett antal celler. 
Vid tidpunkten när äggen fäster kan endel tikar bli illamående, så vi hoppas att Lystra ska bli detta denna vecka:) 
En del tikar får också en liten flytning runt 3:e veckan.
Lystra äter som en häst, vilket hon aldrig har gjort. Gått up ca 800 gr.. matvrak
Det är bara att vänta och se, spännande är det

Fanny:
Har gått 2 veckor idag. 
Vi tar det lugnt med henne under de första 3 veckorna under celldelningen. Under vecka 2 paasserar äggen sakta genom äggledaren för att till sist nå livmodern.
Fanny äter mycket och gärna, sover en hel del och är väldigt gosig. När vi är ute busar hon och är ungefär som hon brukar. 
Hon har gått 600 gr sen vi progtestade henne, men jag vet inte ännu om hon tagit sig ännu. 

Nu är det dags för morgon rundan och sen väntar lite jobb 

Ha en bra dag!
Linda och vovvarna


Fanny parad:)

Nu väntar vi med spänning om det hart tagit sig mellan Fanny och fina Rufus. Fanny har nu gått 1 vecka om hon är dräktig och vi fick till 2 bra parningar. Fanny blev så lycklig över att träffa Rufus så efter fem minuter hade vi en parning. Efteråt fick Fanny glädje fnatt och kastade sig på backen, kröp och ylade och var allmänt knäpp  .

DSC_0161 Fina Rufus vilar sig efter deras kärleksstund.

 

Nu får vi vänta och se om det blir så fina godingar!

Lystra som snart har gått 2 veckor (om hon är dräktig) mår bara bra. Har varit lite trött sista dagarna och är väldigt matglad vilket inte är riktigt lik henne. Håller tummarna!

kram på er

Linda och vovvarna
Om ni är intresserad av valp från Fanny eller Lystra så är det bara att höra av sig!


Mera parning

Nu har Lystra varit iväg och träffat Enter 2 gånger och det blev bra parningar båda gångerna. Nu är det bara att vänta...Så duktiga båda två för att nybörjare. Lugna och trygga och målmedvetna 

Fanny är inne på sin 10:e löpdag och det börjar dra ihop sig mot att träffa Rufus igen. Vi hoppas att lite kärlek ska uppstå igen  . Idag träffade Fanny min mammas hund Alfons och han tyckte att hon var riktigt bra idag. Fanny ställde mer än gärna upp sig för honom... Gick sen en promenad med syrran och en kastrerad hane och Fanny började dansa för honom visade vad hon ville. Men han var inte så intresserad, stackarn. 

Nu är det bara att ha is i magen och hålla koll på Fanny, hanarna hemma tycker inte att hon är redo ännu :)

Just nu ligger alla 4 i tv rummet och vi tittar på Eurovision 2016, Heja Frans:)

Hörs snart

Linda och Vovvarna.


Lystra är parad!

Igår var det då äntligen dags! 
Jag valde att göra ett progtest på henne för att se var hon är i löpet. Flera hanar hade för några dagar sen signalerat att det är dags för höglöp. Vi testade i söndags men då var hon inte helt med på noterna även om hon ställde upp sig helt och visade att hon ville ha Enter.

I måndags em tog vi blodprovet och det visade att hon hade ägglossning på söndagen (troligtvis) då ska man enligt "skolboken" para 2-3 dagar efteråt. 

I tisdags kväll åkte vi dit igen. Det blev ett kärt återseende och efter ca 10 -15 minuter så hade vi en bra parning . Så skönt att det fick så bra trots att båda är nybörjare.

Imorgon testar vi igen och sen är det bara att hålla tummarna och låta Lystra få lite lugn och ro nu under de 3 första veckorna ( som är ganska känsliga) 

Nu är det bara att leka tecken, hoppas, hoppas. 
Med tanke på att Cajsa inte finns hos oss längre vore det kul om vi kunde få bevara den linjen efter henne ( Lystra är Cajsas dotter)

När vi ändå är på G så har även Fanny börjat löpa och det borde vara dags för parning under slutet på nästa vecka.

Härliga tider!

Collage 2016-05-11 10_27_06


Lystra löper

I fredags började äntligen en av hundarna att löpa. Det blev Lystra som blev först ut denna gång  .

Jag och syrran som också vill ha en löptik åkte till Lindesberg för att få till en date mellan tikarna. De lekte och busade en massa. Fanny passade på att ta årets första dopp och simtag också.

_20160501_182655

efb71c5e-358d-4c2a-9586-84853f5267d3

Solen tittade fram och det blev en skön och härlig eftermiddag. 
Lystras tilltänkta hane bor en bra bit härifrån så nu gäller det att hålla koll på när höglöpet är på gång. Jag har beställt hem K9 premating test, det är stickor som man testar på tiken för att få en bild av vart de är i löpet. Jag har testat dessa stickor en gång förrut men det var länge sen. Då tyckte jag inte att de fungerade så bra, men denna gång kanske det fungerar.

Under helgen har vi passat på att städa på altanen. Jag har en kökssoffa som står på inglasade altanden, den soffan var fina Cajsas favorit. Så fort hon fick tillfälle så lade hon sig i den och bara mös. Nu är Cajsa en ängel i himmlen och hennes söner och Fanny har tagit över platsen. 
Leo tog genast plats i den och tyckte det var väldigt skönt.

DSC_0120

På onsdag åker vi med Fanny, Leo och Sune till Ullared och sen vidare till Anderstorp på RR tävling . Casper får vara hos mina svärföräldrar och ha det lite lugnt och skönt.

Ha de bra!

Linda och vovvarna

 

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik