Blogginlägg

Lystra i vecka 7 Fanny vecka 6

Oj vad tiden rusar iväg...
Midsommar är redan över, men trevligt hade vi. Min mamma och syrran och ena brorsan var här och grillade och åt jordgubbstårta. Vi spelade även kubb vilket inte var det lättaste med 4 schappar runt sig. Sunde tyckte att hans uppdrag var att sitta och vakta kungen. Han flyttade sig inte alls, jag hämtade honom och han gick tillbaka. Inte envis alls...

Under helgen har jag lämnat valplådan till Lystra och hennes familj. Lystra är i vecka 7 och ska denna vecka börja vänja sig med att få flytta in i rummet där hon och valparna ska sova. Therese kommer också sova där i en egen säng  . Lystra börjar bli rund och go om magen. Hon har ökat ca 1,2 kg och magen har växt med 7 cm och midjan ca 9 cm. Nu är det inte lätt med måtten då man inte alltid mätter på exakt samma ställe. Det viktiga är att man ser att de ökar lagom mycket och inte bara är "bullmage". Lysta är lugn och vill egentligen inte röra sig mer än vad hon behöver. Hennes motion anpassas helt efter vad hon vill just nu så det blir mest kort lugna promenader.

Fanny har haft en tillväxtperion och har gått upp 800 gr bara denna vecka. Hon har svårt att gå i sig måltiderna när de serveras utan vi får sprida ut maten över dagen. Fanny  har gått upp 1,5 kg redan och ökat 8 cm runt magen, 5 cm runt midjan. Fanny har fått äta vanlig mat enda fram till denna vecka och nu har hon börjat äta valpfodret. Fanny mår ena dagen bra och är pigg och hänger med på promenader i både skogen och på vägar ( saktare går det). Andra dagar kryper hon ihop sig och gömmer sig när hon ser ett koppel. Lill pluttan.. Det är mycket som händer i kroppen på dem just nu.

Idag blir det inga bilder.. har glömt att flytta över dem från mobilen.

Ha de bra!

Linda och Vovvarna


Fanny är dräktig!!

Hurra!
 I fredags var jag iväg och gjorde ultraljud på Fanny och någ fanns det bebisar denna gång. Vi vet inte hur många, men det var inga problem att hitta  ...

Lystra gör vi inget ultaljud på då hon visar så många tecken och magen har böjat växa. Lystra har varit lugn och inte velat göra så mycket men nu är hon piggare. Fanny har varit lite likadan, gömmer sig när vi kommer med koppel och vill ingenting. Men nu är hon piggare igen och jag kunde köra lite rally övningar häromdagen 

Det ska bli spännande att följa dessa två dräktigheter och se vad som kommer ut om några veckor. Jag är så tacksam att jag Lystras ägare Therese är lika taggad som jag, vi har en härlig sommar framför oss.

I båda dessa kullar så vill jag både få fram rastypiska schappar till både utseende och temperament. Men också träningsvilliga hundar som kommer att vilja träna och det är det som är så härligt med schappar. De passar till det mesta! Lydnad, rally, viltspår, sök, agility och en massa annat. Men framför allt så vill de vara med sin familj, vill familjen ligga i soffan en kväll så ligger de och gärna i soffan (om de får), vill husse åka skidor, javisst de hänger med. En schappe har oftast en bra av och på knapp som gör att de är anpassningsbara. 

Så vill ni ha en en härlig träningskompis ? Eller varför inte en vandringskompis? 
Hör av er om ni är intresserad av en hund från någon av dessa kombinationer.

DSC_0231

Ett par "slapparhundar" som vilar i soffan på altanden med Rasmus

DSC_0240

Sune vilar i skuggan efter ett träningspass på brukshundklubben

DSC_0252

Casper och Rasmus myser i husvagnen

DSC_0247

En dräktig Fanny ligger i hagen utanför husvagnen på mc racing

Visst är det härligt att kunna ha med hundarn på allt?

Under denna helg är vi med hela gänget i Linköping för att heja på Fredrik som tävlar. Ikväll blir det vägning och mätning igen av Fanny.

kram på er!

Linda och vovvarna


Hundträning!

 

I torsdags tog jag mig tid att åka och träna Sune efter en lång vila. Sune är en periodare med hur träningsvillig han är men denna gång var han sugen  . Det blev en kort och intensiv träning med fokus på att ta kontakt med mig och kunna leka med mig trots störning. Jag slutade när vi var på topp vilken ger en skön känsla när man åker därifrån. Det är väldigt lätt att man när det går bra, puschar lite till och sen blir det fel... Mycket bättre för hund och förare omk man slutar på topp.

DSC_0214

DSC_0216

 

Hur är det med de fina flickorna då?

Lystra: Lystra var jag och träffade häromdagen och hon mår kalas. Hon visar alla tecken på att vara dräktig och går in i 5:e veckan nu på tisdag. Hon både ökar i vikt och mått runt magen. Henne tuttar är alldeles rosa och har blivit större. Jag tyckte mig också se en liten baby mage även om det är tidigt ännnu. Nu under vecka 5 brukar det börja hända lite mera. Hon äter med god aptit och är väldigt lugn och gosig nu. Vi gör ingen ultraljud på henne då vi tcyker att hon visar så tydlig tecken.

lystra                                                   Lystra 4,5 v sen parning

                                                 

Fanny: Fanny är en luring, jag vet inte om det tagit sig eller om jag bara inte ser tecken för att slippa bli så sjukt besviken om hon går tom igen. Hon är lugnare, sover mest hela dagarna. Vill inte gå ut alls ibland. Haft små flytningar ett par gånger vilket är bra.., Men hon vill inte äta knappt alls. Torrfoder funkar inte alls, färskfoder går så där, hon äter men det går sakta och ofta lämnar hon lite mat. Provar nu att ge henne oftare och mindre för att se om det går bättre. Fanny har gått ner lite i vikt denna vecka och det kan end el tikar göra i vecka 3 om de mår lite illa och så. Hoppas att hon snart börjar äta som hon brukar igen. Fanny gör jag ultraljud på under fredagen nästa vecka. Då är hon på dag 32, håll tummarna. Hennes tuttar har börjat ända både form och färg vilket de ofta gör nu under vecka 3-5. 

fanny

Fanny 3,5 v sen parning

Nu är det bara att vänta och se om de har lurat oss eller om det är små gosiga, fina bebisar i deras magar.

 Hörs snart!

Linda och vovvarna

 

 

 

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik