Blogginlägg

Lystra i vecka 7 Fanny vecka 6

Oj vad tiden rusar iväg...
Midsommar är redan över, men trevligt hade vi. Min mamma och syrran och ena brorsan var här och grillade och åt jordgubbstårta. Vi spelade även kubb vilket inte var det lättaste med 4 schappar runt sig. Sunde tyckte att hans uppdrag var att sitta och vakta kungen. Han flyttade sig inte alls, jag hämtade honom och han gick tillbaka. Inte envis alls...

Under helgen har jag lämnat valplådan till Lystra och hennes familj. Lystra är i vecka 7 och ska denna vecka börja vänja sig med att få flytta in i rummet där hon och valparna ska sova. Therese kommer också sova där i en egen säng  . Lystra börjar bli rund och go om magen. Hon har ökat ca 1,2 kg och magen har växt med 7 cm och midjan ca 9 cm. Nu är det inte lätt med måtten då man inte alltid mätter på exakt samma ställe. Det viktiga är att man ser att de ökar lagom mycket och inte bara är "bullmage". Lysta är lugn och vill egentligen inte röra sig mer än vad hon behöver. Hennes motion anpassas helt efter vad hon vill just nu så det blir mest kort lugna promenader.

Fanny har haft en tillväxtperion och har gått upp 800 gr bara denna vecka. Hon har svårt att gå i sig måltiderna när de serveras utan vi får sprida ut maten över dagen. Fanny  har gått upp 1,5 kg redan och ökat 8 cm runt magen, 5 cm runt midjan. Fanny har fått äta vanlig mat enda fram till denna vecka och nu har hon börjat äta valpfodret. Fanny mår ena dagen bra och är pigg och hänger med på promenader i både skogen och på vägar ( saktare går det). Andra dagar kryper hon ihop sig och gömmer sig när hon ser ett koppel. Lill pluttan.. Det är mycket som händer i kroppen på dem just nu.

Idag blir det inga bilder.. har glömt att flytta över dem från mobilen.

Ha de bra!

Linda och Vovvarna

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik