Blogginlägg

Skogen

 

Igår fick Fannys valpar följa med till skogen. Vi tog bilen till en bra plats och bar dem sen dit vi skulle vara. 

Bilresan gick helt ok även om de pep lite grann. Ute i skogen blev det full fart, alla 3 var orädda och nyfikna på allt. 

DSC_0001

Valparna sitter själva i buren och fanny sitter i den andra delen.

DSC_0003

Mycket bus

DSC_0006

Nyfiken kille..

DSC_0022

Spännande att utforska ett gamalt träd

DSC_0029

Lite mamma bus är inte så dumt när man är i skogen.

Det var en kort tur i skogen, en liten valp orkar inte så mycket och de känner inte alltid av när de borde vila. Då får vi människor hjälpa dem att slappna av. Så igår blev det en kort tur, sen sov de i flera timmar på altanen. De älskar att få vara ute på inglasade och sova. 

Idag blir det inte så mycket utelek. Det stormar ute och då vill jag inte ha de små ute så mycket. Familjen ska gå på marken som är i Nora under helgen, sen blir det att förbereda en massa pappersarbeten inför nästa helg då Lystras killar ska flytta. 3 av pojkarna ska bli kvar i Lindesberg och bli riktiga träningshundar 

 

 

 

 

 

 


3 pojkar vill hitta nya hem

 

Det är 3 gossar kvar i dessa kullar. Två från Fanny och en från Lystra.

Killen från Lystra är: Schalinda´s Amaroso
Denna kille går från klarhet till klarhet.. Så underbar  . Lugnast i kullen är han men inte vek och osäker utan bara lugnare. Leker och busar med de andra, men älskar att gosa med oss människor. När han är trött går han bara undan och somnar, det är trygga hundar det  h Han har även utvecklats till en riktig goding (utseende mässigt). 

6v (2)

 

Den andra killen som är till salu är:
Schalinda´s Royal Winner (  Fannys valp)

Oj vilken kille.. För någon vecka sedan tänkte jag: vilken gnällspik.. Men det händer jätte mycket med honom. Så busig och lekfull. När de andra sover så leker han, med sonen Rasmus. Han älskar att mysa med honom. Det är mycket bus och kamp i denna kille. Han väldigt gosig och en liten mammagris fortfarande:) Även denna kille har utvecklats mycket utseendemässigt. Han är trygg här hemma och är mycket ute och spatserar på både altan och inomhus.

5v (4)

 

Den sista killen som ska behöver en ny familj är:

Schalinda´s Royal Surprise ( Fannys valp)

Även denna kille är en goding, social, trygg och lekfull. han har mest päls i kullen och ser ut som en riktig lurvis. Älskar att busa med både människor och syskonen. Han är inte bara rolig och busig utan ser bra ut också. 

 

5v (13)

 

Alla 3 är så härliga och personliga. Föräldrarna till båda dessa kullar är aktiva föräldrar som gillar att träna och arbete. Men de är även fantastiska familje hundar. 

Hör av er vid intresse!

Linda

 


Rallylydnad

 

Igår em var jag iväg coh tränade lite rally med Sune. Syrran var med med två av sina hundar, Ronja och Madicken.

Innan jag lägger in bilderna som SER UT som om vi har bra kontakt så vill jag säga att NEJ vi hade inte bra kontakt igår. Men bilderna är utvalda av 70 bilder... Sune är en speciell kille. Gör moment snyggt och ganska nogrannt, det är bra. Men tappar fokus, långsam och lite "trög". Sen därimellan ramlar poletten ner och han är jätteduktig. Så svår att jobba med, den enda "sporten" som han är framåt och superpeppad hela tiden är viltspår. 

Någon han gjorde bra igår ( måste hitta lite bra saker om snyggingen), han tränade lös +, Madicken gick runt lös på appell planen bredvid honom och han stack inte dit +. Han glömde vad han skulle göra och ställde sig helt stilla, då gick jag åt andra hållet och då kom han snabbt fram till mig :)

Här kommer lite bilder:

DSC_0008

Denna väntan...

DSC_0011

matte är lite bra i alla fall:)

DSC_0014

Sune:)

DSC_0018

1-2-3- sitt

DSC_0021

Hoppet tyckte han var kul

 

Nu ska jag bjuda på en bild som inte är så smickrande. Matte och Sune och kommunikations promlem

Här är det balett på hög nivå! 

DSC_0020

Hmm, ja. Vi övar snurr... Det ser ni väll:). Matte har tävlat ganska många gånger och borde veta att fötterna ska stå på backen. Men jag kör lite balett på hög nivå. Och hur ska jag kunna visa Sune med handen när har står så långt bort från mig... Sen tog syrran Sune och testade och då klarade klarade han det. Det är ett nytt moment för honom så vi har godis i handen som han ska följa. 

Det är bara att träna på:)

Linda och vovvarna


Första bilturen

 

Denna helg är jag ensam hemma med hundarna och Rasmus medans de andra är och tävlar i SM i roadracing. Man får passa på då att hinna med en massa med hundarna  .

På fm gick jag och Leo och Sune på en lång promenad upp i skogen. Det är verkligen uppåt här hemma, en lååång backe gick vi uppför. De var lite små trötta när vi kom hem, värmen som var idag har varit så tryckande. 

Valparna fick senare under dagen åka bil för första gången. En av valparna var missnöjd när vi åkte iväg, men hem gick mycket bättre. Jag satt och berömde killen som var missnöjd när han var tyst och lugn. De satt bak i ena delan av hundburen och Fanny satt i den andra. Jag hade med en filt som de brukar ha där de sover och ett gosedjur som de gillar.

DSC_0195

Bilturen gick till min mamma där de fick hälsa på Alfons ( löwchen). Först tyckte de att det var lite läskigt på ett nytt ställe, men efter ett par minuter så vandrade de runt i hela huset. Jag hade med samma filt som de haft i bilen för att trygga dem och fanny lade sig ner och diade en stund. Duktiga valpar!

DSC_0196

Kolla vilken fest de möttes av.. En korg full av hundben och en låda med en massa leksaker. en av hanarna (Royal Surprise) gick fram och ställde sig på bakbenen och hämtade ett lite ben. Sen gick han tillbaka till filten och la sg att tugga. Första gången de tuggade hundben.

Efter en liten stund blev de trötta och gick och la sig. 2 av valparna somnade på olika ställen i köket och en hade lite svårare att komma till ro. Då kom trygga Fanny och la sig bredvid honom tills han somnade. Så mysiga!

DSC_0197

Här ligger en och tuggar.

Det har varit lite blött ute ett par dagar så valparna har inte varit ute på gräset. Men jag har haft öppet ut till inglasade och sen haft en liten hage på vår altan. Först tyckte de att trätrallen var lite konstig att gå på men den gick det lättare.

Här kommer lite bilder från lekar från dagen:

DSC_0001 DSC_0002

 DSC_0006 DSC_0007

DSC_0008

Jag har även lagt in 5 veckors bilderna under fliken " Valpkull Fanny och Rufus"

Imorgon blir det lite mys med Lystras valpar som blir 6 veckor imorgon.

Natti!

Linda och vovvarna

 


Fredag

boy

 

Ett tomt blogg inlägg nästan:) 

Satt och lekte med picollage med det blev ingen skärpa i på bilderna. Nog för att bilderna var dåliga innan...  Bilderna tog jag häromdagen ute, men den ena gäspade hela tiden och den andra ville inte alls och lill tösen låg och sov i godan ro.

kommer snart ett riktigt inlägg:)


Snart helg igen..

 

 Idag är det torsdag och veckan flyger fram...
Jag har haft semester igår och idag, sååå skönt. Igår var jag på en behandling som jag inte provat för min nacke och huvudvärk. De gjorde en atlas korregering, när jag läser om denna behandling känns det som de beskriver mina krämpor men man vet ju aldrig om det fungerar i allafall. Idag känns det som kroppen blivit överkörd av ett tåg, men det är precis som det ska  .

Valparna växer Lystras kull är så goa, leker, kampar och full fart. Idag har jag bokat besiktningstid åt dem och även till Fannys kull. 

Det är mycket som ska fixas nu de sista veckorna och mycket som valparna ska få testa på. Lystras kull ska få prova åka lite bil idag, det är spänande. Fannys valpar är i hela huset nu när vi är hemma. Det går så bra och går ibland tillbaka och somnar i hagen och ibland i tv rummet om vi sitter där. 

Idag har Fannys valpar fått avmaskning, INTE populärt... Men ett måste i allafall.

Det finns 3 hanar kvar att tinga, 1 från Lystras kull och 2 hanar från Fanny. Alla 3 är fina i kroppen och framåt och väldigt gosiga. Det är bara att höra av sig om ni vill komma och titta på de små.

 

 Här kommer en lite film på Fanny valparna

I helgen är det dags för Fredrik att tävla i Falkenberg, Jag och Rasmus får titta på datorn hur det går för honom. Casper får följa med och bo i husvagnen, det gillar han.

Ha det bra!

Linda och vovvarna!


4 veckor

 

Idag har Fannys valpar blivit 4 veckor och det finns 2 pojkar kvar att tinga. De är mycket ute och leker i köket medans vi är där och på kvällarna brukar vi ta in dem i tv rummet. De har luktat på de andra hundarna men de stora tycker valparna ä lite läskiga när de går och låter. Då hoppar de stora upp i soffan och bara tittar på dem.

Jag har lagt in bilder på valparna under fliken " valpkull Fanny och Rufus". Jag har Therese här i fredags så hon fick träffad dessa godingar också, tänk vad mycket valpgos hon får nu:). Therese är duktig på att fotografera så jag lät henne ta lite kort på de små.

IMG_9476

 

IMG_9398 1

IMG_9445

 

Imorgon ska jag träffa ev valpköpare till en av Lystras pojkar. Ska bli kul. Sen blir det kalas här hemma då Rasmus fyllt 13 och Fredrik fyller 20 på måndag.

Kram på er

Linda och Vovvarna 


Lek och bus

 

Busarna på 4,5 v har idag fått komma ut en stund det tyckte de var kul. Nyfikna och framåt. Det har varit dåligt väder i flera dagar så det har inte varit väder för utelek så vi har fått vänta in bättre väder.

5

4

Godingarna har idag även fått sin andra dos av avmaskning och jag har tecknat doldafel försäkring för båda kullarna. 

Pluttarna hemma växer så det är inte sant, de väger idag mer än Lystras kull... De först födda, Pricken som jag kallar honom är en riktig pratkvarn. Han låter när han sover och och han låter när han är vaken. Men väldigt trevlig är han, vill vara nära och älskar att gosa in ig hos Fanny. De har börjat smaka på mat, vilket inte är helt poppi ännu även om det går bättre. Tiken, som ska stanna hos oss äter bra och kommer snabbt fram och smakar. 

Jag har börjat ta med dem lite lösa i köket för att vänja dem med underlag, ljud och de andra hundarna. De stora killarna tycker de små är lite läskiga... men de är framme och hälsar i allafall.

Här kommer en film på de små:

 

 

            

                            Linda och vovvarna!


Semestern är slut

Imorgon ska jag börja jobba igen efter semester och lite sjukskrivning pga huvudvärk. Idag blev det en långtur i skogen med Sune och syrran med hennes Madicken. Jätteskönt ute men Sune blev trött fort och ville ha vatten, han letade överallt efter vatten utan att hitta något. Så torrt ute i skogarna nu. När vi kom tillbaka ställde han sig länge i sjön och svalkade sig och drack massor.

På eftermiddagen blev det valpmys i Lindesberg med Lystras valpar, så goa. Jag har lagt in 4 vckors bilder under fliken " Valpkull 2016 Lystra och Enter"
2 valpar är tingade redan och det kommer en familj nästa helg och kollar på en pojke. 

I Fannys kull finns det 2 fina pojkar kvar, super fina killar det också.

4v

Här är Lystras killar:)

Fannys valpar har gosat med syrran idag, det tyckte de var mysigt. Det är så kul att sitta och titta på dessa vovvar och hur de leker och bråkar med varandra. En viktig del av valpars utveckling för att lära sig att läsa av varandra. 

Nu är det dags att gå och sova

Linda och vovvarna!


3 v

Idag blir Fannys valpar 3 veckor. De har smakat för första gången... gick väl sådär  . De la sig i maten och slickade upp maten på varandra i stället. Men de har smakat i allafall och det är huvudsaken. Jag har lagt ut enskilda bilder under fliken " Valpkull 2016 Fanny och Rufus"

Här ser ni hur de äter upp maten på varandra, tokisar:) 

DSC_0144

DSC_0146

DSC_0143

 

En lite mysfilm också :) 

                             

                           Linda och vovvarna


Bilder

 

Valparna är så sjukt härliga. Jag och Rasmus var med Lystras valpar idag under eftermiddagen och de är helt fantastiska allihopa. Rasmus är en uppskattad lekkamrat och de klättrade allihopa på honom. Alla 4 har börjat få tänder och de gillar att smaka på allt. Idag har de även fått flytta till en större hage och är ju lite spännande.

Jag skulle ta lite bilder igår på Fannys bebisar men det gick inget bra... de ville bara sova och sova. Tiken var vaken en stund och undrade flera gånger vad jag höll på med när jag tog kort. Här kommer några bilder på henne i allafall.

DSC_0001

Lilla fröken söt

DSC_0003

DSC_0005

Vad händer utanför.. varför är de stora där ute?

DSC_0011

Lker väll lite själv då..

DSC_0004

Och vi andra bara sover...

Imorgon blir dessa juveler 3 veckor och ska få provsmaka lite mat. Lystras valpar blir 4 veckor på söndag då blir det nya bilder.

Ha de bra

Linda och Vovvarna


Hundkurs..

 

 Valparna växer så fort nu!
Lystras valpar har börjat äta lite smakportioner och de kommer att äta både Arion och Vom och hundmat ända fram till leveransen. De har fått flytta ut in större hage och fått upp ett intresse för att leka både med varandra men ger även lekinviter till oss människor 

 Fannys valpar mår bra också, de fick sin första avmaskning idag och ska få 2 till innan leverans. 
Även dessa små valpar har fått flytta ut från valplådan. De är nu i köket, det är egentligen lite tidigt tycker jag men jag har haft en hemsk huvudvärk i flera dagar och jag behöver ha fönstret öppet för att stå ut.

Jag filmade häromdagen Fanny och hennes pratiga valpar. De låter som en blanding av hund, katt, marsvin... Filmen visar en typisk matstund för valparna, de äter och fanny ser till att de kissar och bajsar. 

Här kommer lite bilder från nya hagen. De har börjat kissa på tidningarna, duktiga vovvar:)

De gillar att ligga och mysa med ett gossedjur eller att klättra på kuddar och liknade.

DSC_0132

DSC_0133

DSC_0134

Ha de bra alla!

Just det nu höll jag på att glömma... Gå in och titta under knappen "att köpa hund" där har jag lagt ut om en mini kurs som ingår vid köp av dessa valpar!

Kram

Linda och vovvarna

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!