Blogginlägg

Zakke och Loeabas har flyttat!

I helgen har det varit lite jobbigt.. Båda killarna har flyttat och det är ju positivt att de får egna familjer som tränar, leker och ger dem kärlek. Men det är så jobbigt också, framför allt nu när de är några veckor äldre än 8 veckor. 

Men jag vet att det är två duktiga och kärleksfulla hem de fått så jag är egentligen glad :).

DSC_0168   Zakke som flyttade i lördags

DSC_0171

Zakke med sin nya familj Amanda och Angelica 

 

DSC_0176  Sen var det Loebas ( uttalas Lobas) tur att fytta..

DSC_0181

Loebas med sin nya familj, Marja med sina barn 

 

Det var väldigt tomt här igår kväll. Sally bara låg och sov, gick runt och letade och var allmänt låg. Men det går över, hon har ju lite kompisar kvar hemma.

Linda och vovvarna 


Mojje

idag blev det Mojje om fick följa med till stranden. Det var kallt som sjutton och började både hagla och snöa efter en stund. Mojje tyckte det var spännande med vatten och gick fram och drack lite grann. 

DSC_0125

DSC_0132

Filmade lite när han lekte i sanden och den filmen kommer här:

 

;

 

 

När vi kom hem kröp han ihop hos Sally och myste lite :)

Linda och vovvarna

 

 


Nicke

 

Igår sönag åkte jag och Nicke till stranden och lekte lite. Det var spännande med vatten och att få leka på stranden. Det låg små tallkottar överallt och de var lite extra faccinerade. Tänk va lite det behövs för att få lite stimulans. Nicke vill hitta en egen familj som kan ge honom massor med kärlek och lite roliga aktiviteter. Han är positiv och lätttränad och älskar att ligga i knät och mysa. En riktig goding är han 

 

IMG_20161016_174021

 

På eftermiddagen åkte jag till Lindesberg för att vara med på en hundpromenad med Lindesberg Hundcenter. Sally fick följa med denna gång och syrran var också där med lilla Isa. Våra pluttisar var så duktiga. Sallys svans hängde i backen i början men efter en stund så blev hon trygg igen och klarade av att gå med alla hundarna. Det var Therese som höll i promenaden så vi träffade även Lystra och Silas. Silas växer enormt just nu:) Under promenaden så hade vi lite extra kontakt träning på en stor gräsmatta. Alla hundarna var superduktiga och sökte kontakt med sina mattar och hussar. Även Sally var väldigt kontaktsökande  .

DSC_0095

Sally

DSC_0100

Isa

DSC_0099

Silas

ha de bra

Linda


Träning och shopping

Idag har det varit en dag full med aktiviteter:)
Pälsvård på några av hundarna samt kloklippning fick börja denna lördag. Sen tog jag med mig Sally och åkte till hundägarskolan i Nora. Hundägarskolan är både ett ställe att fika med hund, träna, gå på kurser och handla hundprylar. 

Idag hade de 50% på allt utom mat då Monika som äger stället ska gå i pension.. tråkigt och synd att ingen tar över stället. Men idag blev det lite shopping: sele, reflexkoppel, lite leksaker, 2 böcker om Lugnande signaler och relationer mellan hund och människa och lite goda ben blev det också. Sally var med och fick träffa en snygg brun pudelvalp. Fanny tyckte de såg lite konstiga ut men var ändå nyfiken och ville fram flera gånger.

En tur till örebro blev det också, Rasmus ska ta bort sitt gips på handleden nästa vecka och vi ska sätta på ett handledsskydd när han spelar innebandy.

Försökte ta lite bilder på hundarna idag när det var fint väder, de blev inte så bra men några blev ok:
DSC_0002

Fina Nicke som är till salu!

DSC_0003

Sune, Casper och Leo ( bakom)

DSC_0004

Vilda Sally

DSC_0009

Sune spanar in de små liven!

DSC_0011

Sally (sittande) och charmören Mojje som letar ett nytt hem

På kvällen blev det Rallyträning och Nose work träning uppe på brukshundklubben. Fanny började lite smått med skyltar i från Avancerad klass. Det är så svårt att få till högerhandlingen. Fanny blir långsam och osäker när jag inte visar henne på ett tydligt sätt.. Men vi tränar på. Sune var i klubbstugan och Nose Workade. Gick ganska bra idag, näsan gick igång direkt .

Natti natti

Linda och vovvarna

 

 

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik