Blogginlägg

Utställning!

 

Idag var det Sallys debut i utställningsringen. Vi var på en inoficiell utställning i Eskilstuna, jag ställde Sally och Therese ställde Silas. Silas tävlade även förra helgen och blev BIR, BIG 1 och BIS 2 det är inte dåligt det  .

Det var väldigt mycket hundar och ganska trångt, men bådee Silas och Sally kötte sig bra och kunde vila i allt ljud och stoj runt omkring. Det var bara 2 schappar anmälda och både kom från mig...
Silas rörde sig riktigt bra och var lugn och trygg i ringen. Sally som aldrig varit i en inomhus hall skötte även hon sig fin fint. Travade med bra tempo utan att studsa som en boll. Tyvärr lyckades jag trampa henne på en tass så hon blev lite låg. Men domaren tyckte om Sally och tog upp henne och gosade med henne 

Idag blev sally BIR och BIG 1 med riktigt bra kritik. I BIS:et var hon så trött att hon knappt gick framåt så där åkte hon ut. Men jag är så nöjd med henne ändå  .

20161126_113627 

Sallys kritik

Även Silas fick bra kritik och domaren pratade en del med oss om att han gillade båda två väldigt mycket. Det är kul att höra.

20161126_181409

Sallys rosetter!
20161126_103120

Sally

Det var två nöjda men trötta hundägare som åkte hem från utställningen. Känns skönt att Sally håller på att "landa" lite nu går det bra att åka bil, både vår egen och andras, funkar helt ok med andra hundar. Visst kan hon skälla lite men inte så farligt, social och positiv med andra människor. kan slappna av i stökig miljö, även om det tog en stund. 
Men det finns en sak vi måste öva på.... att vila i bur. Ligga på golvet utanför buren och sova är inga problem.  Men att ligga i sin bur, nej tack säger sally. Men vi är envisa båda två så idag somnade hon faktist efter några timmar.

Nu tar jag kväll!

Linda och vovvarna

 


Första snön

Igår Lördag tog jag och maken Ola en långtur med Sally och Sune upp i skogen. Det var så skönt väder och Sally älskar att få vara ute och springa i naturen. Sune har varit lite "tråkig" sista tiden då han bara letar spår från vilda djur i skogen. Om han drar så drar han aldrig långt, utan jag ser honom hela tiden. Men han lyssnar INTE i de lägena. Igår blev det långlina på.. och mycket belöningsgodis. Gick super  . Tog mycket kontakt med mig och en gång "skvallrade" han också. Först sprang han mot ett spår, tittade på mig ( såg ut som om han frågade: Får jag springa nu matte!!). Jag belönade och han avbröt sitt beteende. 

Lite längre in skogen hade vi lite snö, gissa om de vart lyckliga. Sune rullade, grävde och mojjsade ner skägget i snön.

 

DSC_0215

Salla och Sune i snön

DSC_0223

Undrar om husse har godis i fickan ...?

  

Härligt att få komma ut i skogen med de fyrbenta. Sally blev lite trött så hon fick bli buren ett tag. Det var trötta hundar som låg och sov länge efteråt.

Linda och vovvarna

 

 

 


Häsningar från Loebas och Zakke

 

Nu är det en vecka sen killarna flyttade och de har det så bra. Båda ägarna är så nöjda med busfröna. Jag ser även på Sally att hon blivit mer lugn och sansad nu när det bara är hon som är liten. Men hon har många kompisar kvar.

Loebas bor på en gård och ha det så bra, är mycket lös och har koll på gårdens djur.

Loebas 

Loebas i sitt nya hem.

 

Zakke bor i en by i Ånge. Han har det också bra och är mycket ute i naturen. 

received_1355977714413889

Zakke

I Lystras kull följer jag framför allt Schappes alla härliga upptåg. Vi använder WhatsApp appen där de lägger ut bilder och framstegen han gör.

Silas har jag mycket kontakt med och senare idag ska jag och Sally träffa Therese och Silas för lite lek och träning, och fika såklart.

Ocean och Rugaas mår även de toppen, lättlärda och trygga.

Känns skönt att jag fått tag på så bra hem åt alla i dessa kullar :)

Linda och vovvarna 

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik

«november 2016»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Utställning
Höst
Nu har de små liven flyttat!
Skogstur
Avelsbedömning och bilder
Filmer
Tips inför valpköpet
Djursjukhuset
Avmaskning och bilder
Utemys

Senast kommenterade
Nu har de små liven flyttat!
Skogstur
Djursjukhuset
Tips inför valpköpet
Silas gör det igen!!
Casper
Valpar i magen!
Slask och halka
Renovering och löp
Nu är de här!!

Arkiv
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012