Blogginlägg

Långhelg

Jag tog en lång helg denna vecka. I fredags var jag ledig och åkte till Örebro och strosade runt i affärer. Det blev såklart lite mumsigt fika också 

20170421_113627

Under söndagen var jag och Sally på utställning. Det var hennes första i juniorklass. Jag är nöjd med Sally och kritiken var helt ok. Vi fick ett excellent vilket är superbra. Men... det hade varit kul med ett ck också  . Men domaren tyckte ( vilket jag kan hålla med om) att hon behöver mera tid och lite mer av allt då hon är så ung. Sally var tyst och nöjd nästan hela tiden, men det fanns en sak som gjorde henne lite låg och osäker. Vi stod där det bara var stooooora hundar och det var inte Sally van vid. Bernen Sennen, leonberger, varghundar omringade oss. Sally ville gärna inte gå förbi dem utan satte sig ner och vägrade gå. Så detta får vi öva på, men hon skötte sig bra inne i ringen. 

20170423_174705

20170423_185247

Väl hemma tog vi en lång promenad med tikarna i skogen. Fanny hittade såklart en lite bäck däe hon kunde lägga sig. Hon ser så rolig ut när hon går ner i vatten. Först ställer hon sig och sen lägger hon sig så att all päls flyter ut på vatten ytan. 

20170422_114436

Sune har fått träna lite under helgen med klövje väskan. Lite lätta vikter på båda sidorna för att det skulle bli jämnt över ryggen. Han gillar att gå med denna och ser ibland lite mallig ut när han kommer. 

Vi hörs snart!

Linda och vovvarna


Påskdagen

 

 

Oj vad vi har slappat över påsken..

20170415_103727


Jag och hundarna har slappat i soffan hela dagarna, med undantag för promenader och lite träning.

I torsdags var syrran Maria ute si skogen och lade 2 blindspår åt Sune och Fanny och hennes Estelle såklart. Jag fick blindspåret skickat på min mobil och då ser man bara starten sen ser du inte alls vart du ska gå utan du måste lite på hunden.
Först gick jag med en övertänd Sune som var sååååå sugen på att spåra.

Screenshot_20170415-104400

Så nöjd med denna spårning, han tappade sig en gång mn jobbade hela tiden och behöver inget stöd att fortsätta jobba. Men jag fick sänka tempot på honom för han går lite fort.

Fannys spår var med en återgång, snäva vinklar, räta vinklar. Hon tog spåret direkt och matade på i ett ganska ok tempo, får hålla emot henne lite grann. Maria sa till när vi var nära klöven för att jag skulle kunna träna på att sätta ner henne och låtsas skjuta ( det är skott i öppenklass).  Därefter ska hon starta igen och hitta klöven. Hennes spår ser enkelt ut men man får inte med återgångar och andra grejer i appen

Screenshot_20170415-104443

Så klockrent spår. Jag kände när vi gick att hon var väldigt tydlig i alla vinklar. Kanske dags att snart våga starta henne i öppenklass. Det är så svårt att veta när det är dags för man vet aldrig när man väl ska göra testet hur hon är då.

Skulle åka iväg och spåra med Sally på fredagen men då hade det kommit ner 3 dm snö.. Gissa om hundarna blev glada. Sune och Sally var  ute och lekte för fullt hela dagen.

Leo fick en infektion i sitt operationssår så han har fått mera medicin som han svarade på direkt. Casper har vi fått höja dosen på då han inte blir bättre i ryggen och bakbenen. Han sover mest och är periodvis lite skakig. Där vi är ute och går så går han sakta framåt men är ändå ganska glad.

20170415_103523

Idag blir det promenader, nosework och lite mat hos min mamma.

ha en bra dag!

Linda och vovvarna


Påsk på ingång

Ja nu var det så länge sen....
Jag har haft lite rörigt omkring mig under några månader så fokus har legat på familj, hundar och jobb och hemsidan har fått vila ett tag.

Efter jul öppnade jag upp en ny förskola tillsammans med mina kollegor. Från att ha varit en förskola med 30 barn blev vi nu 72 barn. Så kul att få vara med om detta men det har tagit tid och energi. 

Mitt i allt detta började vi riva ut köket också.... så skönt att det är nästan klart nu, men det tar lång tid och lite småbökigt att vara utan vatten, spis, kyl och frys.

Hundarna då?

Jo de mår bra, i allafall de flesta. 
Sally, full fart framåt och aldrig still. Men så go och trevlig. Jag har ställt henne 3 gånger på inofficiell utställning. 2 ggr BIR och hp och 1 gång hp och en andra plats.

20170226_102402

20170312_155906

Nu i april ska hon ställas på sin första officiella utställning som junior., ska bli spännande 

Fanny, mår prima. Tycker att matte ska sätta igång och träna med henne. Ska försöka hitta mer ork till att få igång henne. Vi ska viltspåra nu under påsken och jag ska sätta igång henne med nose work. 

Leo, han är en myskille. Älskar att springa i skogen. Jag har gjort något jag aldrig trodde jag skulle göra med den killen. Jag har precis i dagarna kastrerat honom. Det var INTE kul sista löpet Fanny hade. Jag hoppas att han lugnar sig lite.

Sune, ja han är som han är. Min spårkille nummer 1:) Älskar när vi kommer ut i skogen och spårar. Hemma myser han gärna och gillar är vi tar långa promenader. 

Sen har vi vår gamling... Casper. Casper har det lite jobbigt med hälsan nu och har haft det under en lång tid. Han har en förstorad prostata som gör att han har ont i bakdelen. Vi har låtit ge honom en kemisk kastrering för att få prostatan att stanna av i tillväxten vilket gav jätte bra effekt. Men han är inte bra i allafall. Bakbenen är ibland böjda som om han skulle börja bajsa och sen blir han jätte orolig och springer runt som en yr höna. Veterinären klämde igenom honom och hade reagerade starkt på bakre ryggen samt båda höfterna. Vi ger honom nu smärtstillande för att se om han lugnar sig. Till råga på allt så gjorde han illa tassen och fick ett sår som började vara en massa. Nu äter han medicin för det också. Därimellan är han pigg och försöker hänga med de andra. Nu håller vi tummarna för att det vänder så att han kan hänga med ett tag till...

IMG_20170402_145753

ha de bra!

Linda och vovvarna

 

 

 

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik