Blogginlägg

Fanny löper

Snart är det dags!
Fanny lurade oss lite och har börjat löpa. Nästa söndag blir det troligtvis en tur till fina Amaretto. Så får vi se om kärlek uppstår  . Här kommer ett par bilder som jag fått av Amarettos ägare. Han är så go!

20751438_10155599286205365_2129193503_n

 

20707731_10155599296915365_177541619_n

Jag har i dagarna varit iväg med Casper till en massör. Först tyckte han det var jobbigt och ville bara fly ut, men efter ett tag blev det bättre. Det tog inte mera än ett par minuter så hade massören hittat flera onda punkter och Casper visade med hela kroppen att det gjorde ont. Han har fått atros på flera olika ställen i kroppen och det är bla detta som gör att han har ont. Vi avslutae med laser på de ställen som var värst och efter det kan de få väldigt ont. Detta skedde för casper.. 2 dagar efter ville han knappt resa sig.  Han mår inte bra just nu  .

Jag avslutar detta inlägg med att berätta att det finns en ny "knapp" på vänstra sidan på hemsidan som heter " "söker hem". Ibland händer det saker som hundägare/ uppfödare inte vill, men som ändå kan vara bäst.
Jag har idag lagt ut Sune på sidan.... det är inget jag vill då han betyder såååååå sjukt mycket flör mig. Men han behöver mer än vad jag kan ge när jag har så många hundar hemma. Men jag säljer bara honom om jag hittar det rätta hemmet med mycket kärlek och trygghet.

I helgen blir det skogspromenader med gänget och sen är det dags för Nora marken. Mycket krimskrams med det är ju en tradition att gå.

Ha de bra

Linda och vovvarna


Utställning

Idag blev det en tur till Askersund och utställning. Sune och Sally var anmälda och jag ville gärna ha sista certet på Sune 
Hundarna skötte sig bra i buren och var ganska lugna. Sune fick excellent, ck, reserv cert och blev 4:e bästa hane. När vi väl skulle in i ringen kom han på att han skulle skälla än del och glömde bort hur man travar.. bara att träna på. 
Fin kritik fick han i allafall.

 

20170813_100310

 

 

 

 


Hundbadkar

En schapendoes behöver inte duscha / bada ofta. De har en makalös päls som gör att all smuts faller av. Men jag brukar tvätta av dem ibland i allfall när pälsen känns lite smutsig eller om lekt i något som stinker😉. 

Men varje gång jag tvättar dem så känns det som om ryggen ska gå av och i flera års tid har jag tänkt att köpa ett badkar som finns på nätet. Nu har jag äntligen inhandlat ett till mina pälslingar och Sally fick ta första tvätten. Sååå skönt! Jag kunde gå upprätt efteråt och Sally stod tryggt i badkaret. 20170811_214556

Det finns både behållare för schampo och ett koppel för att sätta fast hunden i. Det var också med ett duschmunstycke.  

20170811_215257

Hon ser inte så snygg ut när hon är blöt. Men smidigt gick det. Såå nöjd!

Nu är det natten och dags att sova.

Hörs snart!

Linda och vovvarna 


Hemma igen

 

 Nu har vi kommit hem från Bike week. Hundarna tyckte det var ganska skönt att få komma hem igen. Få ligga på altanen och bara vara. Tyvärr lyckades jag med att dra på mig en riktig skit migrän som  varade i nästan 3 dagar så jag fick sjukanmäla mig under ett par dagar. Men kan man ha en skönare nackkudde än Fanny. Fanny älskar att ligga på ryggstödet på soffan och sen ska hon ha nosen i nacken på mig. Mys i hög dos 

20170720_085433

Jag tog ut och ringtränade Sune lite häromdagen. Han är så fin och nu har jag hittat ett foder som han går upp lite i vikt med. Jag har börjat ge dem Prima dog och det fungerar jätte bra på alla hundarna.

 

IMG_20170727_191523_409

                                                       Sune 

Tog med en film från när Rasmus backtränade Sally och Fanny. Finns lite energi i de små kropparna.

I morgon är det dags för att börja arbeta igen, ska bli skönt faktiskt.

 

Ha de bra!

 

Linda och vovvarna

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik