Blogginlägg

Fanny dag 42

Idag är Fanny på dag 42, inte så länge kvar nu.... Vi längtar efter de små underverken.
Mätte Fanny idag och nu händer det saker med magen. 
Magen har ökat ca 8 cm och midjan 7 cm
Vikten har ökat med ca 1.1 kg ( inte så mycket alls)
Hon är pigg och alert och vill med på långa promenader, men tycker det är jobbigt när Sally är för på och vill busa.
20171021_092415

20171021_092808

Nästa helg är det dags att ta fram alla sakerna och förbereda allt. Så spännande varje gång.

 

Denna text är tagen från näten om veckan som Fanny nu går in i 43-49 

Under denna vecka växer kroppsbehåringen ut, och färgmarkeringen ska kunna ses. Tassarna och trampdynorna är nu färdigbildade. Fostret liknar nu den färdiga valpen, men kan inte överleva utanför livmodern. Från detta tidpunkt är det egentligen bara storleken som ändras. Förbeningen i benen är nu så långt framme, att man från dag 48 kan se fostren på röntgenbilder. Det är nu för första gången i dräktigheten möjligt att känna se fosterrörelser och ibland se det till och med. Tikens buk är i de flesta fall tydligt förstorad, Om det bara är en el två valpar så dröjer det kanske ytterligare en tid och mjölkproduktionen har börjat. Fostren känner nu av om du klappar på tikens mage.

 45

Foster dag 45

 

Lite om de andra hundarna!
Sally är rastlös, saknar nog Sune som gärna lekte med henne. Men Leo blir mer lekfull  med henne för varje dag så snart har hon en ny lekkamrat. Även gammel gubben är så fin med henne bär vi är ute. Men han får ont ibland när han springer och orkar inte så mycket. Så lekstunderna blir inte så långa. 

Hörs snart!
Linda och vovvarna


Fannys dräktighet

Fanny är som ni vet dräktig. Hon mår prima och tar det allmänt lite lugnare. Magen har börjat växa lite grann men inte så mycket ännu. Mellan dag 19 och 27 var hon så trkig i maten. Bara tittade på maten och åt ingenting. Men var jätte sugen på allt annat, godis, ben och dyligt. Sen vände det och nu äter hon rejält igen. Har ökat hennes mat lite grann då hon nästan verkar väldigt hungrig och har då svårt att slappna av. 

Man märker att hon tycker Sally är lite jobbig just nu. Framförallt när hon kommer springandes och springer på henne. Då vill inte Fanny mer.

Idag är Fanny på dag 38. Det går fort nu :)
foster-03 

Detta är en bild från nätet på ett 30 dagars foster!

Vi hörs snart!

Linda och vovvarna!

 


BPH

 

I helgen var det dags för Sallys BPH. Jag gjorde på lördagen och sen var jag och tittade på Silas som gjorde sitt på söndagen.

Sally gick jätte bra. Trygg, reagerade på "gubben som flög upp från marken. Men återhämtade sig snabbt. Hon var väldigt förtjust i att hälsa på publiken... Kan vara för att syrran stod där. Jag är jätte nöjd med resultatet. 

Här kommer lite bilder. 

Resized_20171014_074531 Resized_20171014_080043

Resized_20171014_080826Resized_20171014_081330

Om jag var nöjd med Sally så är det ingenting mot vad jag är med Silas. Vilken kille!
Son fin kontakt med Therese och så trygg i samtliga moment. 
Therese har lagt ut en massa bilder på sin blogg: hundlycka.blogspot.se 

Det är tyvärr inte så jätte många schappar som är bph beskrivna. Lite synd tycker jag. Jag  har gjort detta med Fanny och Sally och jag tycker det är ett bra och roligt verktyg för att se hur hunden reagerar i olika situationer.

 

Linda och vovvarna


Dubbel glädje!

Sune har nu flyttat! I fredags gjorde vi veterinär besiktning och skrev kontrakt. Han är numera en Stockholmare  . Fredagen var så tung och tårarana bara rann. Men jag får massor med härliga bilder och uppdateringar från nya ägarna och allt går bra. Jag känner glädje för Sunes skull, nu får han den uppmärksamhet som han behöver.

En annan glädjande sak!
Fanny har bebisar i magen!
Sååå glad, nu hoppas jag att allt går bra, de såg inte så många. Men det är bara att vänta och se.
Fanny har äntligen börjat äta igen efter en vecka som hon var väldigt kräsen. Ska bli spännande att se vad som gömmer sig därinne. 

Hörs snart!
linda och vovvarna


Jobbig vecka..

Det har varit en tuff och händelserik vecka. För några veckor sedan beslöt jag mig för att omplacera Sune då jag kände att han behövde mer än vad jag kan ge just nu. Det har varit spänt i perioder i flocken och jag vill att han ska få det bättre än vad jag kan ge just nu.

Många har hört av sig, många som verkat bra och kunniga och igår fick han flytta på prov till Stockholm. Paret ska låna honom till i slutet av veckan och om allt fungerar så skiver vi kontrakt då.

Veckan har varit hemsk, jag bara gråter varje gång jag är i närheten av honom och panik vid tanken av att han ska flytta. Men jag måste släppa taget om min fina kille och inse att detta är bästa lösningen på sikt. Igår åkte han och jag bröt ihop totalt, klarade inte av att följa honom ut till bilen men Ola följde med till bilen.

Men lite bra hade jag det igår  . Sallys röntgen svar kom och det var helt klart godkänt! ED 0 och HD B. Så glad för denna fina tjej. En fin tik inifrån och ut:).

Hur är det med Fanny då?
Lite lugnare än vanligt, har mått illa nu under helgen lite grann. Men annars är hon sig själv. Ska boka tid för ultraljud underdenna vecka.

Idag tog vi en skogspromenad med alla 4. Sally rusade runt som en dåre i skogen. Till och med Casper var med och lekte en stund. fanny gick bara runt och käkade på lingon. Det var skönt att vara i skogen och inte tänka så mycket. Hur Sune har det? Är Fanny dräktig? En massa jobb funderingar och fackliga grejer som jag borde lösa. 
Tog lite bilder i skogen

20171001_111814

Fanny och Sally letar bär!
20171001_111157

Fanny försvinner bland allt ris!

20171001_111046

Sally på språng!

Nu är det dags att sova, natti

Linda och vovvarna

 

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik

«oktober 2017»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
1 december
Lek
BPH
Utställning
Höst
Nu har de små liven flyttat!
Skogstur
Avelsbedömning och bilder
Filmer
Tips inför valpköpet

Senast kommenterade
Nu har de små liven flyttat!
Skogstur
Djursjukhuset
Tips inför valpköpet
Silas gör det igen!!
Casper
Valpar i magen!
Slask och halka
Renovering och löp
Nu är de här!!

Arkiv
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012