Blogginlägg

Valparna redan 3 veckor

Här hemma ärallt bra. Valparna växer så det knakar.  Framför allt tiken som äter som en häst och ser ut som en lite tjockis. Stella ska stanna i kenneln så nu är det hanen kvar som ska hitta ett bra hem.

Imorgon lägger jag ut bilder på "valpkull" sidan men tänkte lägga yut några här redan idag. 

hv3 (2)

Rasmus, sonen på 14 år vill gärna sitta inne hos valparna när han kommer hem från skolan eller träningen. Nu börjar valparna bli så med i tillvaron så när man sätter sig där så kryper de fram.

tv3 (10)

Tiken  provar att gå runt lite, men är fortfarande lite vinglig. Men så go:)

hv3 (10)

jag och lilla killen ( bubba) som jag kallar honom, hihi

De andra hundarna då:
Fanny mår prima, lite tunn, men det bygger vi upp senare. an inte ge henne för mycket mat med tanke på att det bara är två valpar. Hon är med på promenader och ska få börja gå längre promenader nu. Det är blött och kladdigt ute så jag försker hålla henne så ren och torr som möjligt. Inte så roligt för valparna att gosa med en blöt morsa.

sally, pigg och framåt. Vi viltspårade hela 5-6 meter häromdagen. Jag har testat med henne förrut men då gillade hon varken blodet eller klöven. Nu spårade hon väldigt fint, men inte så super taggad på klöven. Ska försöka hinna ut i helgen igen och testa. 

Leo mår bra och gillar att leka med sally. De har superkul ihop. 

Casper, ja inte så superbra just nu. Han har problem med att han får infektioner, hud, tassar, och framför allt öronen. Han går på kortison och öron medicin. Men svarar inte på detta. Nu väntar vi på att odlingarna och testerna vi tagit ska komma så vi ev får byta medicin. Det känns som att han har sämre immunförsvar och kan inte klara av så mycket just nu. Sen har han de gamla krämperna med rygg och höft. Det är inte lätt när man börjar bli gammal och kroppen inte vill hänga med längre.

Men vi kämpar på och hoppas att vi hittar en lösning.

natti natti på er

Linda och vovvarna


Nu är de två veckor!

Dagarna går fort och se små utvecklas hela tiden. De går inte helt upprätt ännu men är ganska snabba på sitt eget sätt. Under fliken "valpar 2017" har jag lagt in veckan bild och vikt på de små.

Men lägger såklart in några andra här med :) .

Så varsågoda här kommer godingarna!

hv2 (3)

hv2 (7)

tv2 (3)

tv2 (14)

tv2 (15)

Ha de bra!
Linda och vovvarna


Snart 1 vecka

Det är jobbigt med semester, jag blir lat och gör ingenting  ..

De små växer så det knackar, sover riktigt bra på natten och all är bra.
Imorgon ska jag ta kort på dem ( 1 vecka) och de lägger jag ut under "valpkull 2017"

Men jag tänkte lägga ut lite sötis bilder här redan nu:)

DSC_0118

Kolla in vilken go plutt! Finaste trampdynan och lilla nosen

DSC_0124

DSC_0129

Det är så mysigt att få vara nära mamma 

Under nästa vecka kommer de öppna sina ögon, då känns de som riktiga vovvar!

Hörs imorgon!

Linda


Nu är de här!!

Fanny hade ingen lust att vänta hela veckan på att få föda. Så i tisdags den 7/11 på em så föddes de små liven.
Denna förlossning blev inte riktigt som jag tänkt..  och tyvärr var det två valpar som blev änglavalpar. Men vi tar allt från början.

Fanny var på måndagen på dag 58, hon var precis som vanligt pigg och glad och åt sin mat. Hängde med på promenader och allmänt pigg. På kvällen tempade jag henne och då hade hon 36.8 ( hade 36.9 på em). Jag vet att tempen brukar åka fram och tillbaka under sista dagarna då kroppen ställer in sig för förlossning.
Men lite kostigt tyckte jag att det var då hon under de sista dagarna inte pendlat utan gått ner lite varje dag. Eftersom jag inte hade semester redan så ringde jag in svärmor som vakt till Fanny under tisdagen. Tisdagen kom, Fanny pigg och glad, åt lite frukost och var som vanligt. Tempade henne innan jag åkte och då var den nere på 36.6. När tiken gått ner så pass mycket brukar de bädda och flåsa och vara allmänt frånvarande. Men inte Fanny..
Svärmor hade kontakt med mig vid lunch och då var allt lugnt. Hon sov, hade varit ute och promenerat men inget annat. Strax innan 13 får jag sms att tempen är uppe 36.9 och att hon vill sitta i knät, flåsar lite under ett par minuter. 
Sen går det undan... 
Svärmor ringer runt 13.25 och ropar valpen kommer!!
Jag kastar mig hem men hinner inte riktigt. När jag kommer står svärmor och gnuggar den lille och allt är klart. Fanny lägger sig strax efter igen och vips så är nr 2 framme. Vi ser inga värkar eller någonting. Förra gången var hon verkligen flåsig, tydliga värkar och allt men inte denna gång. En halvtimme senare kom nr 3 som inte var frisk och fick somna in hos veterinär. Nr 4 kom senare under em och var död vid födseln. Både 3.an och 4:an var väldigt små. Tråkigt näår sådant händer, men jag är glad och tacksam för de fina friska valpar vi fick.

Valp nr 1 är en tik
20171108_192036

Hon äter som en häst och mår prima, en riktig goding. Denna tik har en svart prick på varje sida , svart huvud med vit bläs. 

Valp nr 2 är en hane

20171108_193436

Så fin kille, mindre än tiken men äter som han ska. Han har tre svarta prickar på ryggen och svart huvud med vit bläs i pannan.

Fanny sköter om de små på utmärkt sätt. Lugn och trygg som mamma. Det är så härligt att de äntligen är här och ska bli spännande att följa denna kull.

ha de bra

Linda


Fanny vecka 8

Fanny har nu gått 8 veckor och det är inte många dagarr kvar nu. Hon är ganska rund, men pigg ändå. Vi tar inte med henne på de längsta promenaderna men hon travar på när vi promenerar med henne. 
Sista veckan har vi fått gett henne mat vid 4 tillfällen per dag då hon inte kan äta så stora portioner när hon äter.
Vi känner att det rör sig i magen men Fanny gillar inte att jag känner för mycket då går hon undan.

Allt är förberett inför förlossningen och på lördag har hon gått 63 dagar. Förra kullen fick hon på dag 61, så det är bara att vänta och se.

20171029_181603

20171029_181613

Fanny kommer föda i sin pool denna gång också, vi har en valplåda också, men hon gillade poolen förra gången så vi testar igen.

20171105_123133

Bred last 

20171105_123226

Lilla bebiskulan

Sista veckan har hon ökat  1,1 kg totalt ca 3.1 kg
Magen har ökat ca 5 cm totalt 15 cm
Midjan har ökat ca 6 cm totalt 15 cm

  

De andra hundarna har det bra. Leo och Sally har blivit bästa vänner och leker väldigt fint ihop. Casper tar det lugnt och är lite stel just nu så han får ta det lite lugnare. Har även fått rapport från Sune att allt är bra och att de trivs bra med honom. 

Denna vecka blir en kort vecka då jag bara jobbar i 3 dagar sen blir det lite semester och om allt går bra lite valpar. Vi längtar efter de små!

 

Linda och vovvarna

 

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik