Blogginlägg

Renovering och löp

 Här hemma är det kaos med grejer. Köket tar tid och med hundar överallt blir det lite meckigt.. Men jag hoppas att vi kommer en bit under helgen som stundar. 

Stella klarar sitt löp riktigt bra, första dagarna ville hon knapps kissa men sen blev det bättre och hon är nästan som vanligt. Lite mer på tårna är hon och är inte lika avslappnad på promenaderna längre.

Fanny är som vanligt lugn under sitt löp. Men inget löp på Sally ännu... ofta brukar tikar gå igång tidigare när de bor med andra tikar. Men man vet aldrig, det kommer när det kommer.
Jag har uppdaterat : VALPAR och berättat om den tilltänkta hanen till Sally.  
Det känns jätte bra att få låna Silas; Schalinda´s Allegro till Sally.
IMG_5317

Silas mamma är fina Lystra som har min första tik Cajsa som mamma. Cajsa dog alldeles för ung pga sjuksom ( ej ärftlig) och det tog lång tid att komma över henne. Usch nu gråter jag igen.., men det var en speciell tjej med hjärtat på rätta stället, så fin på alla sätt. Att få tillbaka lite av hennes gener känns stort  . Sen får vi ju inte glömma Casper, Lystras pappa. Han är också vår gamla hane. Fortfarande i livet även om ålderdomen börjar komma nu. Casper fick bo kvar i vårt gamla hus som vår son har köpt. Han har det bättre på landet nu när han både ser och hör dåligt. Casper är en super trevlig hane, en riktig showare i alla lägen. Så denna kull har vi längtat efter. 

stamtavla

Linda


Veterinär och löp

Denna vecka fick jag äntligen svaret på Sallys gPRA test.
Hon fick N/N vilket innebär att hon inte är anlagsbärare för denna sjukdom som kan innebära blindhet på sikt. För att få detta måsta båda föräldradjuren vara anlagsbärare och eftersom jag har tänkt para henne så ska hon såklart undersökas

Sally har även varit iväg och gjort ögonlysning på sina ögon, även detta är inför parning. Även här gick hon igenom med UA= utan anmärkning. Så skönt... Nu hoppas vi bara på att den tilltänkta hanen får UA på ögonen. Jag kommer att berätta vem det är nästa helg då allt är klart.

Sally ska egentligen inte löpa riktigt ännu men i lördagsmorse så började hennes mamma Fanny att löpa och på eftermiddagen åkte jag med Stella till en hanhundkompis och han signalerade direkt på henne. Mycket riktigt hon började hon också. Tikar kan mycket väl få igång varandra, så vi får väll se om sally kommer igång också.

                                  DSC_0138 

Här hemma är det just nu lite kaos... vi ska byta ut hela köket inför julen. Men fint kommer det att bli och klara innan ev valpar kommer vi att bli så det känns skönt.

Linda

 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik

«november 2018»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Senaste inlägg
Utställning
Höst
Nu har de små liven flyttat!
Skogstur
Avelsbedömning och bilder
Filmer
Tips inför valpköpet
Djursjukhuset
Avmaskning och bilder
Utemys

Senast kommenterade
Nu har de små liven flyttat!
Skogstur
Djursjukhuset
Tips inför valpköpet
Silas gör det igen!!
Casper
Valpar i magen!
Slask och halka
Renovering och löp
Nu är de här!!

Arkiv
2019
2018
 •    December
 •    November
 •    September
 •    Februari
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012