Blogginlägg

Gott nytt år!!

Nu är det 2019!!
Jag var lite nervös inför nyår då vi flyttat från landet ( inga grannar) till att bo mitt i ett villaområde. Hur mycket smällare och raketer skulle det bli? 
Fanny och Sally fick en långpromenad i skogen och fick jobba av sig både fysiskt och psykiskt med godissök. Stella och jag åkte till Lindesberg och tränade rally med syrran och hennes hund. Årets första rallytävling närmar sig och det finns en hel del att träna på, både för mig och Stella. Stella är fortfarande inte riktigt sig själv efter löpet. Lite segare än vanligt, men det gick helt ok.

I pauserna fick de leka och busa lite.

20181231_130335

Syrran försökte filma lite av rallyträningen också, blev inte så mycket men lite i allafall.

 

När vi kom hem så var hundarna trötta. Vid 12 slaget så sköt det raketer överallt på området men ingen av hundarna reagerade alls. De sov eller tuggade lite hundben. 
Så skönt, även om jag vet att de inte brukar reagera på detta.

Häromdagen fick jag ett trevligt samtal från en familj som är intresserade av en kille ifrån den planerade kullen. Tänk om Sally kunde börja löpa också, denna väntan...

Nu ska jag dricka lite te och ladda för en jobbar dag imorgon!

Linda

 


Vackert väder och trevligt besök

Idag var det strålande väder och jag tog med Sally ut på en långpromenad där vi mötte hästar och en massa folk. Vi avslutade med en tur i skogen. Sååå skönt.

Fanny fick åka till våra gamla trakter med husse och gå långt upp i skogen. Hon älskar att få lite egen tid och få vara själv med någon av oss.

 received_387811291989450

received_352443035552575

 

På eftermiddagen fick vi besök av en kvinna med familj som vill ha en schappe bebis när det är dags. 

Väldigt trevliga och mysiga människor😊.

Nu är hundarna trötta och ligger och sover utspritt. 

20181228_100149

Varför ha nackkuddar, när man kan ha levande fluffkuddar 😉 .

Hörs snart!

Linda 


Jul, jul strålande jul..

Nu har julafton varit och vi har firat jul i flera dagar. Man får dela upp släkten på flera dagar så att det inte blir så mycket. 

Vädret har varit toppen, snö och minus grader, kan ju inte bli bättre. Hundarna älskar verkligen snön.

Det är skönt att få vara ledig några dagar och återhämta sig efter en hektisk höst. Hundarna får långa sköna promenader och häromdagen åkte jag och Stella till en fantastisk skog tillsammans med syrran och hennes Hilda. De har så kul ihop. När vi fikade fick Stella sätta sig i bilen för att vila. Hon känner inte alltid av när det är dags att ta det lugnt.

20181222_104808    20181222_102600

Jag har sakta börjat sätta igång Stella i rally igen... har anmält till rallytävling i januari. Tänk om det kunde gå bra igen så får hon sin första rallytitel. Meeen det är långt kvar.

Vi väntar fortfarande på Sallys löp, det är bara att vänta. Snygga Silas den blivande  pappan är just nu uppe i fjällen och hjälper sin matte med att åka längdskidor. En schappe är en allsidig ras, älskar det mesta allt från drag till soffmys

Ha de bra

Linda


Svensk Junior vinnare

 Helgen har tillbringats i Stockholm på utställning.

Marias Hilda ställdes på lördagen och fick VG. Tyckte att domaren dömde konstigt men vad vet jag.. 

Idag söndag var det dags för Stella och Sally. Jag hade inga stora förväntningar då jag tycker att båda är omogna i sina kroppar.

Men så fel jag hade... Stella var lite orolig i ringen och skällde lite men domaren gillade henne. Exceĺlent, Ck, R- cert och 4: bästa tik och Svensk Junior vinnare 2018. Så sjukt glad 😊. Stella rörde sig super fint och svansen gick glatt när hon travade. 

IMG_20181209_141931_182

Även Sally är jag så nöjd med. Lugn och fin med en glad svans. Resultaten blev Excellent, Ck, öpkl: 1 och oplacerad i bästa tik klass ( 5:a)

Känns som en bra avslutning på utställningsåret. Båda hundarna fick fina kritiker.

20181209_203357

20181209_203347

Nu får ni vrida huvudet 😉

20181209_203233

En fin pins vann Stella 

20181209_203209

Och såklart en fin rosett..

Det blev även lite nya fällar inköpta och en massa hundgodis.

Nu laddar vi för en jobbvecka!!

Linda 


Renovering och löp

 Här hemma är det kaos med grejer. Köket tar tid och med hundar överallt blir det lite meckigt.. Men jag hoppas att vi kommer en bit under helgen som stundar. 

Stella klarar sitt löp riktigt bra, första dagarna ville hon knapps kissa men sen blev det bättre och hon är nästan som vanligt. Lite mer på tårna är hon och är inte lika avslappnad på promenaderna längre.

Fanny är som vanligt lugn under sitt löp. Men inget löp på Sally ännu... ofta brukar tikar gå igång tidigare när de bor med andra tikar. Men man vet aldrig, det kommer när det kommer.
Jag har uppdaterat : VALPAR och berättat om den tilltänkta hanen till Sally.  
Det känns jätte bra att få låna Silas; Schalinda´s Allegro till Sally.
IMG_5317

Silas mamma är fina Lystra som har min första tik Cajsa som mamma. Cajsa dog alldeles för ung pga sjuksom ( ej ärftlig) och det tog lång tid att komma över henne. Usch nu gråter jag igen.., men det var en speciell tjej med hjärtat på rätta stället, så fin på alla sätt. Att få tillbaka lite av hennes gener känns stort  . Sen får vi ju inte glömma Casper, Lystras pappa. Han är också vår gamla hane. Fortfarande i livet även om ålderdomen börjar komma nu. Casper fick bo kvar i vårt gamla hus som vår son har köpt. Han har det bättre på landet nu när han både ser och hör dåligt. Casper är en super trevlig hane, en riktig showare i alla lägen. Så denna kull har vi längtat efter. 

stamtavla

Linda


 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik