Blogginlägg

Jul, jul strålande jul..

Nu har julafton varit och vi har firat jul i flera dagar. Man får dela upp släkten på flera dagar så att det inte blir så mycket. 

Vädret har varit toppen, snö och minus grader, kan ju inte bli bättre. Hundarna älskar verkligen snön.

Det är skönt att få vara ledig några dagar och återhämta sig efter en hektisk höst. Hundarna får långa sköna promenader och häromdagen åkte jag och Stella till en fantastisk skog tillsammans med syrran och hennes Hilda. De har så kul ihop. När vi fikade fick Stella sätta sig i bilen för att vila. Hon känner inte alltid av när det är dags att ta det lugnt.

20181222_104808    20181222_102600

Jag har sakta börjat sätta igång Stella i rally igen... har anmält till rallytävling i januari. Tänk om det kunde gå bra igen så får hon sin första rallytitel. Meeen det är långt kvar.

Vi väntar fortfarande på Sallys löp, det är bara att vänta. Snygga Silas den blivande  pappan är just nu uppe i fjällen och hjälper sin matte med att åka längdskidor. En schappe är en allsidig ras, älskar det mesta allt från drag till soffmys

Ha de bra

Linda


Svensk Junior vinnare

 Helgen har tillbringats i Stockholm på utställning.

Marias Hilda ställdes på lördagen och fick VG. Tyckte att domaren dömde konstigt men vad vet jag.. 

Idag söndag var det dags för Stella och Sally. Jag hade inga stora förväntningar då jag tycker att båda är omogna i sina kroppar.

Men så fel jag hade... Stella var lite orolig i ringen och skällde lite men domaren gillade henne. Exceĺlent, Ck, R- cert och 4: bästa tik och Svensk Junior vinnare 2018. Så sjukt glad 😊. Stella rörde sig super fint och svansen gick glatt när hon travade. 

IMG_20181209_141931_182

Även Sally är jag så nöjd med. Lugn och fin med en glad svans. Resultaten blev Excellent, Ck, öpkl: 1 och oplacerad i bästa tik klass ( 5:a)

Känns som en bra avslutning på utställningsåret. Båda hundarna fick fina kritiker.

20181209_203357

20181209_203347

Nu får ni vrida huvudet 😉

20181209_203233

En fin pins vann Stella 

20181209_203209

Och såklart en fin rosett..

Det blev även lite nya fällar inköpta och en massa hundgodis.

Nu laddar vi för en jobbvecka!!

Linda 


Renovering och löp

 Här hemma är det kaos med grejer. Köket tar tid och med hundar överallt blir det lite meckigt.. Men jag hoppas att vi kommer en bit under helgen som stundar. 

Stella klarar sitt löp riktigt bra, första dagarna ville hon knapps kissa men sen blev det bättre och hon är nästan som vanligt. Lite mer på tårna är hon och är inte lika avslappnad på promenaderna längre.

Fanny är som vanligt lugn under sitt löp. Men inget löp på Sally ännu... ofta brukar tikar gå igång tidigare när de bor med andra tikar. Men man vet aldrig, det kommer när det kommer.
Jag har uppdaterat : VALPAR och berättat om den tilltänkta hanen till Sally.  
Det känns jätte bra att få låna Silas; Schalinda´s Allegro till Sally.
IMG_5317

Silas mamma är fina Lystra som har min första tik Cajsa som mamma. Cajsa dog alldeles för ung pga sjuksom ( ej ärftlig) och det tog lång tid att komma över henne. Usch nu gråter jag igen.., men det var en speciell tjej med hjärtat på rätta stället, så fin på alla sätt. Att få tillbaka lite av hennes gener känns stort  . Sen får vi ju inte glömma Casper, Lystras pappa. Han är också vår gamla hane. Fortfarande i livet även om ålderdomen börjar komma nu. Casper fick bo kvar i vårt gamla hus som vår son har köpt. Han har det bättre på landet nu när han både ser och hör dåligt. Casper är en super trevlig hane, en riktig showare i alla lägen. Så denna kull har vi längtat efter. 

stamtavla

Linda


Veterinär och löp

Denna vecka fick jag äntligen svaret på Sallys gPRA test.
Hon fick N/N vilket innebär att hon inte är anlagsbärare för denna sjukdom som kan innebära blindhet på sikt. För att få detta måsta båda föräldradjuren vara anlagsbärare och eftersom jag har tänkt para henne så ska hon såklart undersökas

Sally har även varit iväg och gjort ögonlysning på sina ögon, även detta är inför parning. Även här gick hon igenom med UA= utan anmärkning. Så skönt... Nu hoppas vi bara på att den tilltänkta hanen får UA på ögonen. Jag kommer att berätta vem det är nästa helg då allt är klart.

Sally ska egentligen inte löpa riktigt ännu men i lördagsmorse så började hennes mamma Fanny att löpa och på eftermiddagen åkte jag med Stella till en hanhundkompis och han signalerade direkt på henne. Mycket riktigt hon började hon också. Tikar kan mycket väl få igång varandra, så vi får väll se om sally kommer igång också.

                                  DSC_0138 

Här hemma är det just nu lite kaos... vi ska byta ut hela köket inför julen. Men fint kommer det att bli och klara innan ev valpar kommer vi att bli så det känns skönt.

Linda


Hundkurs

Stella och jag går på en vardagslydnads kurs på Nora brukshundklubb. Hon är inne i en jobbig period,  superkänslig mot andra hundar. Hon skäller och drar mot dem. Vid första tillfället höll jag på att bli tokig. Men idag var det tredje gången och det gick riktigt bra.😍. Skällde i slutet av tristess men var väldigt lyhörd och glad trots att det regnade hela tiden. 

Vi behöver träna på att pausa och ha tråkigt känner jag, behöver inte vara full fart hela tiden...

Nu har vi tänt ljus och ska sitta och slappa en stund innan det är sängdax. Stella ligger på ryggstödet och sover sött.

20180911_185631

 

20180911_203640

 

Hörs snart!


 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik