Blogginlägg

Att göra en comeback😊

 

Nu va det enormt länge sen! Mycket har hänt men ändå inte... 

Vi har flyttat, jag min man och vår 15 åring. Vi tog med Sally ,Stella och Fanny i flyttlasset. Killarna Leo och Casper bor med en av sönerna i vårt gamla hus som han köpt. Nu bör vi i ett villaområde, enplanshus och med liten enkel tomt. Underbara promenadvägar, cykelvägar och skogsstigar.

Vi trivs jättebra men har inte fått ordning på allt ännu så därför får valpkull vänta till nästa sommar åtminstone. 

Här  kommer lite bilder från en skogspromenad med syrran och hennes hund.

Jag testar att blogga från mobilen så vi får väll se om allt fungerar😊

20180905_174700

20180905_211714

20180905_211907

20180905_211551

Vi hörs snart 

 


Länge sen...

Här kommer lite uppdateringar från sist...
Bubba som nu heter Lumo har flyttat till Borås trakten. Han har det bra och verkar trygg och nöjd med sin matte Erica

Fanny har varit sjuk, fick 2 stora knölar vid vulvan som gjorde gjorde fruktansvärt ont. Vi fick en akut tid för 2 veckor sedan och de fick vara 3 stycken för att kunna undersöka henne. Veterinären började prata om tumörer och jag fick lite småpanik även om jag visste att de inte kunde veta helt vad det va så länge hon var så svullen . Efter några dagar med antibiotika och salva så gick knölarna och svullnaden ner. Jag tyckte mig se ett sår så troligtvis var det det som ställt till det för henne. Idag var det återbesök och allt såg bra ut :)

Stella, min lilla galning fick sin vaccinering idag. Hon har även börjat på hundkurs och sköter sig riktigt bra. Jag övar att ha henne mycket lös och än så länge är hon väldigt lyhörd.

Sally, mår prima, pigg som en lärka. Vi har varit på ringträning och det gick jättefint. Åker lite längdskidor med henne. Hon gillar inte att dra, men att springa i snabb trav tycker hon är roligt. 

Hörs snart

Linda


Åka bil

Valparna har vid några tillfällen fått åka lite bil. Första gången satt de i min valpryggsäck som jag spände fast i framsätet. Efter det har de fått sitta i hundburen bak i bilen. Det har gått riktigt bra, lite gråt ibland men annars helt tysta. 

Vi har även varit och hälsat på min mamma och hennes hund Alfons. Alfons är väldigt försiktig med valpar och tycker de kan vara lite konstiga. Valparna har anpassat sig till ny miljö fort och lekt och tuggat hundben. 

20180106_132333

Här är mammas hund Alfons.

20180106_132220

Lilla Bubba på upptäcksfärd.

20180106_132324

Stella tuggar hundben.

Filmade lite nr de var ute och lekte och då var det full fart.

 

 

 

 

Under denna helg har det varit väldigt kallt så valparna har inte varit ute långa stunder. Men Sally och jag tog en riktigt lång promenad i blåst och kyla och Fanny har fått promenera i stan och fått lite miljöträning. 

NU ska jag göra mig i ordning för natten. Imorgon har vi studiedag och massor att ta tag i på jobbet sen på tisdag kommer alla härliga ungar tillbaka igen efter julledigheten.

Ha de bra!


Jul och Nyår!

Nu har julen varit här och vi hade varit lite snälla så det blev lite paket  .
Tyvärr blev det ingen vit jul som jag vill ha, blir så mycket mysigare med snö och hundarna älskar ju snö. Hundarna fick också julklappar, jag hade slagit in hjorthorn (tror jag) till alla. Alla utom en blev helt salig över fina julklappen. Men Sally var livrädd för dessa ben. Vet inte om de luktade mer, eller om det var utseendet. Men när hon såg att de andra tuggade på sina så gick hon och hämtade sitt ben till sist. Efter en stund  så tuggade hon också nöjt på benet.

Jag och Sally har varit i Lervik med Maria ( syster) och hennes Hilda. Sally var ganska duktig på rally moment nu. Men vi får inte till snygga sitt eller snurr ännu. Sally har varit ganska svår att träna med då hon varit väldigt flamsig och ofukuserad. Men nu känns det som om poletten har ramlat ner.

DSC_0124

DSC_0134

DSC_0138

Vi passade på att öva på att stå och röra sig snyggt också  .

Under de lediga dagarna har jag varit iväg och viltspårat med  Fanny och Sally. Fanny gjorde ett mörker spår med hjälp av pannlampa. Gick super!
Sally är fortfarande inte med på vad detta går ut på och gillar inte klöven alls. Vi lägger bara några meter och sen har jag godis vid klöven så att hon ska tycka det är ok. 
Jag har låtit henne gå bakom när Fanny spårar och när Fanny hittar klöven. Då går hon hon fram och undersöker klöven i allafall. Det är bara att vänta och se om hon tycker detta är roligt annars får hon träna på andra saker.

thumbnail_IMG_2697

Avslutar med en bild på vår goa kille som söker nytt hem!
Vill du ha en kramgo kille med mycket bus?
Det är bara att höra av sig :)

Ha de bra

Linda och vovvarna

 


Snö

Sista veckan innan ju är här..
Jobbar bara måndag och tisdag denna vecka sen tar jag jullov till 3 januari. Ska bli riktigt skönt. 
På onsdag åker jag till Lervik och tränar Sally lite grann. 
Det har kommit lite sn här hemma och hubndarna njuter, i allafall tikarna. Valparna har också varit ute i snön. Men bara korta stunder då det är lite kallt om tassarna. 
Fanny och Sally var med ut till skogen häromdagen. Snö att busa i och härligt väder. Tyvärr blev det tä väder och en massa snö fastnade i pälsen. Det var knappt de vill gå hem för all päls.

Här kommer lite foton från skogpromenaden:

20171216_10183520171216_101840

20171216_101924

20171216_101932

 

Nu ska jag gå och lägga mig, ont i halsen och känner mig lite febrig... kroppen laddar väll inför semestern :)

Linda


 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik