Blogginlägg

Jul och Nyår!

Nu har julen varit här och vi hade varit lite snälla så det blev lite paket  .
Tyvärr blev det ingen vit jul som jag vill ha, blir så mycket mysigare med snö och hundarna älskar ju snö. Hundarna fick också julklappar, jag hade slagit in hjorthorn (tror jag) till alla. Alla utom en blev helt salig över fina julklappen. Men Sally var livrädd för dessa ben. Vet inte om de luktade mer, eller om det var utseendet. Men när hon såg att de andra tuggade på sina så gick hon och hämtade sitt ben till sist. Efter en stund  så tuggade hon också nöjt på benet.

Jag och Sally har varit i Lervik med Maria ( syster) och hennes Hilda. Sally var ganska duktig på rally moment nu. Men vi får inte till snygga sitt eller snurr ännu. Sally har varit ganska svår att träna med då hon varit väldigt flamsig och ofukuserad. Men nu känns det som om poletten har ramlat ner.

DSC_0124

DSC_0134

DSC_0138

Vi passade på att öva på att stå och röra sig snyggt också  .

Under de lediga dagarna har jag varit iväg och viltspårat med  Fanny och Sally. Fanny gjorde ett mörker spår med hjälp av pannlampa. Gick super!
Sally är fortfarande inte med på vad detta går ut på och gillar inte klöven alls. Vi lägger bara några meter och sen har jag godis vid klöven så att hon ska tycka det är ok. 
Jag har låtit henne gå bakom när Fanny spårar och när Fanny hittar klöven. Då går hon hon fram och undersöker klöven i allafall. Det är bara att vänta och se om hon tycker detta är roligt annars får hon träna på andra saker.

thumbnail_IMG_2697

Avslutar med en bild på vår goa kille som söker nytt hem!
Vill du ha en kramgo kille med mycket bus?
Det är bara att höra av sig :)

Ha de bra

Linda och vovvarna

 


Snö

Sista veckan innan ju är här..
Jobbar bara måndag och tisdag denna vecka sen tar jag jullov till 3 januari. Ska bli riktigt skönt. 
På onsdag åker jag till Lervik och tränar Sally lite grann. 
Det har kommit lite sn här hemma och hubndarna njuter, i allafall tikarna. Valparna har också varit ute i snön. Men bara korta stunder då det är lite kallt om tassarna. 
Fanny och Sally var med ut till skogen häromdagen. Snö att busa i och härligt väder. Tyvärr blev det tä väder och en massa snö fastnade i pälsen. Det var knappt de vill gå hem för all päls.

Här kommer lite foton från skogpromenaden:

20171216_10183520171216_101840

20171216_101924

20171216_101932

 

Nu ska jag gå och lägga mig, ont i halsen och känner mig lite febrig... kroppen laddar väll inför semestern :)

Linda


Tiden går för fort...

4 veckor är de små och helt underbara.

Under " Fanny och Amaretto"  finns lite mer information om de små:).
hv4 (16)

Denär gossen vill hitta ett kärleksfullt hem. Han är helt underbar. Älskar att mysa och gosa och sen har en en förkärlek till att vilja tvätta min dubbelhaka  . Så många pussar man kan få.
Stella är också gosig men just nu är han mycket mer, hon är mer självständig. 

20171207_160459

Rasmus och lilla Bubba som vi kallar honom. Svansen går så snabbt så kameran hann inte med.

20171207_170719

Idag har det serverats torrfoder med ägg  .

20171207_192653

Stella har lite mamma mys. Fanny är en lugn och trygg mamma till de små.

 

 

 

 kram på er!

Linda

 


Valparna redan 3 veckor

Här hemma ärallt bra. Valparna växer så det knakar.  Framför allt tiken som äter som en häst och ser ut som en lite tjockis. Stella ska stanna i kenneln så nu är det hanen kvar som ska hitta ett bra hem.

Imorgon lägger jag ut bilder på "valpkull" sidan men tänkte lägga yut några här redan idag. 

hv3 (2)

Rasmus, sonen på 14 år vill gärna sitta inne hos valparna när han kommer hem från skolan eller träningen. Nu börjar valparna bli så med i tillvaron så när man sätter sig där så kryper de fram.

tv3 (10)

Tiken  provar att gå runt lite, men är fortfarande lite vinglig. Men så go:)

hv3 (10)

jag och lilla killen ( bubba) som jag kallar honom, hihi

De andra hundarna då:
Fanny mår prima, lite tunn, men det bygger vi upp senare. an inte ge henne för mycket mat med tanke på att det bara är två valpar. Hon är med på promenader och ska få börja gå längre promenader nu. Det är blött och kladdigt ute så jag försker hålla henne så ren och torr som möjligt. Inte så roligt för valparna att gosa med en blöt morsa.

sally, pigg och framåt. Vi viltspårade hela 5-6 meter häromdagen. Jag har testat med henne förrut men då gillade hon varken blodet eller klöven. Nu spårade hon väldigt fint, men inte så super taggad på klöven. Ska försöka hinna ut i helgen igen och testa. 

Leo mår bra och gillar att leka med sally. De har superkul ihop. 

Casper, ja inte så superbra just nu. Han har problem med att han får infektioner, hud, tassar, och framför allt öronen. Han går på kortison och öron medicin. Men svarar inte på detta. Nu väntar vi på att odlingarna och testerna vi tagit ska komma så vi ev får byta medicin. Det känns som att han har sämre immunförsvar och kan inte klara av så mycket just nu. Sen har han de gamla krämperna med rygg och höft. Det är inte lätt när man börjar bli gammal och kroppen inte vill hänga med längre.

Men vi kämpar på och hoppas att vi hittar en lösning.

natti natti på er

Linda och vovvarna


Nu är de två veckor!

Dagarna går fort och se små utvecklas hela tiden. De går inte helt upprätt ännu men är ganska snabba på sitt eget sätt. Under fliken "valpar 2017" har jag lagt in veckan bild och vikt på de små.

Men lägger såklart in några andra här med :) .

Så varsågoda här kommer godingarna!

hv2 (3)

hv2 (7)

tv2 (3)

tv2 (14)

tv2 (15)

Ha de bra!
Linda och vovvarna


 

 

Cajsa och Casper busar i snön!

 

Blogghistorik